Saturday, 27 April, 2024

Γαλλία, Συνταξιοδοτικό: Συνεχίζονται δυναμικά οι διαμαρτυρίες

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να κατακλύζουν τους δρόμους καθημερινά, μέρα και νύχτα, σε όλη τη Γαλλία

επιδιώκοντας να συνεχίζουν την πίεση προς την κυβέρνηση σχετικά με το νομοσχέδιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

«Αν δεν είναι σε θέση να ακούσουν τι συμβαίνει στους δρόμους και δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει με τον κόσμο, τότε δεν θα πρέπει να εκπλαγούν που κάποια στιγμή θα εκραγεί», δήλωσε στο Reuters η Delphine Maisonneuve, μια 43χρονη νοσοκόμα, καθώς ξεκινούσε η διαμαρτυρία στο Παρίσι.Οι πρώτες εκτιμήσεις έδειξαν ότι ο αριθμός των διαδηλωτών έχει αυξηθεί στο Παρίσι, ανέφερε η εφημερίδα Le Figaro. «Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να παραμένει κουφή, τότε η δια-συνδικαλιστική ομάδα θα ζητήσει να κλείσει η Γαλλία», δήλωσαν πριν από τις πορείες.

Η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και η παράταση της περιόδου καταβολής θα απέφερε επιπλέον 17,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσιες συνταξιοδοτικές εισφορές, επιτρέποντας στο σύστημα να επιτύχει ισοσκελισμό μέχρι το 2027, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας.

Τα συνδικάτα λένε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γίνει αυτό, όπως η φορολόγηση των υπερπλουσίων ή να ζητηθεί από τους εργοδότες ή τους εύπορους συνταξιούχους να συνεισφέρουν περισσότερα. Μόνο να σκεφτούν τα εκατομμύρια πεταμένα στους δρόμους αυτές τις ημέρες με τις κινητοποιήσεις, θα έβρισκαν άλλους τρόπους εξοικονόμησης και θα έκοβαν από τα δικά τους οι πολιτικοί, δηλώνουν οι διαμαρτυρόμενοι. Κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν συνεχίζει να δείχνει τίποτα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου