Friday, 26 April, 2024

Εκατόμβη από εκτροχιασμό τρένου στην Ινδία

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη βόρεια Ινδία, ενώ 150 άτομα έχουν τραυματιστεί

Δεκατέσσερα βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί και οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη. H υπερταχεία ταξίδευε μεταξύ της βορειοανατολικής πόλης Πάτνα και της κεντρικής πόλης Ιντόρε, στην πολιτεία Ούταρ Πραντές, όταν εκτροχιάστηκε, στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα, από αδιευκρίνιστη αιτία.

Την ώρα του δυστυχήματος οι περισσότεροι από τους 500 επιβάτες κοιμόντουσαν, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων. Δεκατέσσερα βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί. Οι δυνάμεις αντιμετώπισης εθνικών καταστροφών επιβλέπουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Οι επιχειρήσεις διάσωσης μέσα στα κατεστραμμένα βαγόνια της υπεραταχείας είναι σε εξέλιξη. Όλα τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό. Τριάντα ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματίες και όπου είναι δυνατόν δίνουν τις πρώτες βοήθειες.

«Συντετριμμένος για την απώλεια ζωών» δήλωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

«Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Οι προσευχές στους τραυματίες σε αυτό το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα» πρόσθεσε ο Ινδός πρωθυπουργός. Η πόλη Καμπούρ, περίπου 50 χλμ. νοτιοδυτικά της Λάκναου, της πρωτεύουσας του κρατιδίου, αποτελεί μεγάλο σιδηροδρομικό κόμβο καθώς από εκεί περνούν εκατοντάδες τρένα καθημερινά. Περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά χρησιμοποιώντας το τεράστιο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, το τέταρτο σε μέγεθος παγκοσμίως.

Αν και παρουσιάζει μεγάλα κενά ασφαλείας, το δίκτυο αυτό παραμένει το κύριο μέσο μεταφοράς που επιτρέπει την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων στη μεγάλη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, παρά τον ανταγωνισμό των αεροπορικών εταιρών. Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ινδία καθώς μεγάλο μέρος του εξοπλισμού των σιδηροδρόμων να είναι απαρχαιωμένο. Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Ούταρ Πραντές τον Μάρτιο του 2015 στοίχισε τη ζωή 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό 150. Το σοβαρότερο δυστύχημα σημειώθηκε το 1981, όταν αμαξοστοιχία έπεσε σε ποτάμι προκαλώντας τον θάνατο 800 ανθρώπων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Εκατόμβη από εκτροχιασμό τρένου στην Ινδία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου