Tuesday, 19 March, 2024

Εμβόλιο J&J-CDC: Τρεις νέοι θάνατοι από θρομβοεμβολή έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ

Συνολικά τρεις θάνατοι έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου

της εταιρείας Johnson & Johnson για την Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).
Από τους εμβολιασθέντες που παρουσίασαν θρομβοεμβολή, επτά παραμένουν στο νοσοκομείο και πέντε έλαβαν εξιτήριο και επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Η ανάλυση των CDC δείχνει ότι παρουσιάστηκαν επτά περιπτώσεις θρόμβων αίματος ανά 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Τον υψηλότερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών.
Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνέστησαν την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της J&J την προηγούμενη εβδομάδα κατόπιν έξι περιστατικών θρομβώσεων.
Επίκειται η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχετικά με τη εάν θα δοθεί το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου.
Η επικεφαλής των CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, Παρασκευή, σημείωσε ότι τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10% την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο για μια «ευοίωνη τάση». Σημείωσε, όμως, ότι υπάρχουν «ανησυχητικά κενά» σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά.
Αναφορικά με τις εγκύους, η Ουαλένσκι είπε ότι τα CDC συνιστούν να κάνουν το εμβόλιο.
Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Δρ Άντονι Φάουτσι, από την πλευρά του, εξήγησε ότι προς το παρόν οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να καθορίσουν τι επιπτώσεις έχει το εμβόλιο στη λεγόμενη «ινδική» παραλλαγή του κορονοϊού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου