Saturday, 27 April, 2024

Ινδία: Ζευγάρι Ισπανών ταξιδιωτών δέχτηκε επίθεση και η γυναίκα βιάστηκε ομαδικά από 7 άνδρες

Ένα ζευγάρι από την Ισπανία, το οποίο έγινε viral στα social media κάνοντας τον γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα αποκάλυψε ότι υπέστη μια φρικτή επίθεση ενώ περνούσε από την Ινδία. Ο Vincente και η Fernanda, γνωστοί στο κοινό τους ως Vuelta Al Mundo En Moto (Ο γύρος του κόσμου με μοτοσικλέτα), κοινοποίησαν βίντεο από ένα νοσοκομείο της Ινδίας εξηγώντας ότι δέχθηκαν επίθεση, ληστεία και ότι η Fernanda έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

Ο Vincente και η Fernanda έχουν ταξιδέψει σε περισσότερες από 60 χώρες από τότε που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Βαρκελώνη πριν από 5 χρόνια, συμπληρώνοντας πάνω από 170.000 χιλιόμετρα καθώς περιόδευαν τον κόσμο με τις μοτοσικλέτες τους. Το ζευγάρι έχει 122.000 followers στο Instagram καταγράφοντας το ταξίδι τους, τα γεύματα και τις εμπειρίες τους καθώς διασχίζουν τις ηπείρους.

Όμως, τα ταξίδια τους στη Νότια Ασία πήραν μια ανησυχητική τροπή χθες, καθώς το ζευγάρι ανέβασε δύο ιστορίες στο Instagram, αποκαλύπτοντας ότι δέχτηκαν επίθεση ενώ ταξίδευαν στην Ινδία.

Στο πρώτο βίντεο, που αναρτήθηκε την 1η Μαρτίου, η Fernanda και ο Vincente εμφανώς σοκαρισμένοι φαίνονται με μώλωπες στα πρόσωπά τους και με δάκρυα στα μάτια. Σε δηλώσεις τους στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψαν ότι δέχθηκαν επίθεση μετά την επίσκεψή τους στην περιοχή Dumka του κρατιδίου Jharkhand της Ινδίας – ο οποίος είναι γνωστός τουριστικός προορισμός.

Το ζευγάρι κατευθυνόταν προς το Νεπάλ μέσω Bhagalpur, αλλά είχε σταματήσει στην Dumka για να ξεκουραστεί και να στήσει τη σκηνή του κοντά στην αγορά Hansdiha. Αφού αποκοιμήθηκαν, 7 νεαροί μπήκαν στη σκηνή και επιτέθηκαν και στους δύο. «Μας χτύπησαν. Έβαλαν ένα μαχαίρι στο λαιμό μου και μου είπαν ότι θα με σκοτώσουν», λέει ο Vincente σε ένα από τα βίντεο, όπου φαίνεται να έχει στο κάτω χείλος του ράμματα. «Η Fernanda βιάστηκε. Επτά από αυτούς. Επτά άνδρες. Τα καθάρματα…». Ενώ ο Vincente έχει αρκετές μελανιές στο κεφάλι του, η πλευρά του προσώπου της Fernanda φαίνεται να έχει δεχτεί πολύ χειρότερα χτυπήματα, στο μάγουλο και το σαγόνι της. «Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο, εδώ στην Ινδία. Είμαστε με την αστυνομία. Μας αφήνουν να κοιμηθούμε εδώ», λέει η Fernanda, με τα μάτια της κόκκινα από τα δάκρυα. Στη συνέχεια, ο Vincente εξηγεί ότι αφού κατήγγειλαν τον βιασμό, τους μετέφεραν στο Κοινοτικό Κέντρο Υγείας Saraiyahat, ώστε η Fernanda να μπορέσει να κάνει ένα κιτ βιασμού.

«Μας συνέβη κάτι που δεν θα ευχόμασταν σε κανέναν. Επτά άνδρες με βίασαν. Μας χτύπησαν και μας λήστεψαν, αν και όχι πολλά πράγματα, γιατί αυτό που ήθελαν ήταν να με βιάσουν. Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο με την αστυνομία. Συνέβη απόψε εδώ στην Ινδία», ανέφερε στο βίντεο η γυναίκα.

Σύμφωνα με το EuroNews, η ισπανική πρεσβεία στην Ινδία επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές και έστειλε προσωπικό για να συμπαρασταθεί στο ζευγάρι. Τρεις από τους επτά υπόπτους έχουν συλληθφεί και είναι πό κράτηση. Το βίντεο ανέβηκε στο Twitter από τη δημοσιογράφο Anna Slatz, η οποία περιέγραψε την κατάσταση στους ακολούθους της. Από τη στιγμή που ανέβασε το βίντεο, έχει προσελκύσει πάνω από 500.000 προβολές και εκατοντάδες σχόλια.

Ενώ πολλοί εξέφρασαν τη συμπάθειά τους για το ζευγάρι, ορισμένοι χρήστες άρχισαν να μεταφέρουν τη δική τους εμπειρία από τα ταξίδια τους στην Ινδία, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι αρνητική.

«Το επίπεδο της σεξουαλικής επιθετικότητας που βίωσα ζώντας στην Ινδία για αρκετά χρόνια δεν είχε καμία σχέση με οπουδήποτε αλλού έχω πάει», έγραψε ο David Josef Volodzko. «Μια φορά μια εντελώς άγνωστη, μια Βρετανίδα, ζήτησε να κοιμηθεί στο κρεβάτι μου και να προσποιηθεί ότι είναι η κοπέλα μου σε μια διαδρομή με το τρένο, επειδή ένας άνδρας που περνούσε από το διάδρομο είχε γλείψει το πόδι της και ένιωθε ανασφαλής. Σύστησα μια φίλη μου σε έναν νεαρό Ινδό άνδρα και αντί να της σφίξει το χέρι, της χούφτωσε το στήθος και όταν εκείνη θύμωσε έγινε εξαιρετικά εχθρικός και νόμιζα ότι θα έπρεπε να παλέψω με τον τύπο».

Μια γυναίκα με το όνομα Sasha έγραψε: «Πέρασα 6 εβδομάδες στην Ινδία πριν από σχεδόν 15 χρόνια. Ήμουν 21 ετών και ταξίδευα μόνη μου και ειλικρινά ήταν το χειρότερο μέρος που έχω βρεθεί στη γη. Τα άγρια ζώα θα είχαν περισσότερη αυτοσυγκράτηση από τους Ινδούς άνδρες. Με παρενοχλούσαν σεξουαλικά όλη μέρα, κάθε μέρα. Δεν θα επέστρεφα ποτέ ξανά».

Άλλοι σημείωσαν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη ιστορία που αφορά βιασμό στην Ινδία τα τελευταία χρόνια, με 90 σεξουαλικές επιθέσεις να καταγγέλλονται κάθε μέρα στη χώρα.

Σε μια άλλη σοκαριστική υπόθεση που συνέβη το 2018, μια τουρίστρια από τη Λετονία βιάστηκε ομαδικά και δολοφονήθηκε αφού ταξίδεψε στην Κεράλα αναζητώντας θεραπεία για την κατάθλιψή της. Η Liga Skromane, 33 ετών, εξαφανίστηκε αφού επισκέφθηκε ένα καταφύγιο γιόγκα. Το αποκεφαλισμένο, κατακρεουργημένο πτώμα της βρέθηκε ένα μήνα αργότερα σε μια δασώδη περιοχή.

Ενώ οι ύποπτοι που εμπλέκονταν στην υπόθεση της Skromane συνελήφθησαν για λίγο, η αστυνομία της Κεράλα αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο θάνατό της δεν ήταν απόρροια εγκληματικής ενέργειας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου