Friday, 26 April, 2024

Ιούνιο η συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν στη Γενεύη

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Τζο Μπάιντεν θα έχει την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην ελβετική πόλη αμέσως μετά τη συνάντηση των G7 στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και αυτή με τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού ο Μπάιντεν έχει υιοθετήσει μία πιο σκληρή γλώσσα έναντι της Ρωσίας σε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ την ίδια ώρα παραμένει πάντα ανοιχτό το ζήτημα της Ουκρανίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα θέσει και το θέμα της εξαναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της Ryanair και τη σύλληψη του αντιπολιτευόμενου δημοσιογράφου. Μάλιστα, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Μπάιντεν σκοπεύει να θέσει στον Πούτιν και το θέμα της Ουκρανίας.
Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί επέκριναν τον Μπάιντεν επειδή συμφώνησε να συναντηθεί με τον Πούτιν παρά την προκλητική συμπεριφορά της Ρωσίας στην περιοχή. Η Ψάκι σχολίασε ότι αυτή η κριτική είναι άστοχη.
«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν φοβάται να ορθώσει το ανάστημά του στους αντιπάλους μας και να χρησιμοποιήσει μια στιγμή αυτοπρόσωπης διπλωματίας για να αναφερθεί σε τομείς για τους οποίους ανησυχεί και να αναζητήσει ευκαιρίες συνεργασίας σε τομείς στους οποίους έχουμε αμοιβαία συμφωνία», δήλωσε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου