Sunday, 28 April, 2024

Κοροναϊός: Συνεχίζεται την εξάπλωση του στην Ασία, Μ. Ανατολή και Αφρική

Στους 3 χιλιάδες 193 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα (Covid-19).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από την Εθνική Επιτροπή Υγείας τον τελευταίο 24ώρο έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του Covid-19 στη χώρα 13 άνθρωποι ενώ εντοπίστηκαν 11 νέα κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των απωλειών εξαιτίας της επιδημίας στη χώρα ανήλθε στους 3 χιλιάδες 193 ενώ ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων αυξήθηκε στους 80 χιλιάδες 824 η κατάσταση των 3 χιλιάδων 610 των οποίων είναι σοβαρή.
Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων είναι 115. Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται υπό επιτήρηση υποχώρησε στους 10 χιλιάδες 879 ενώ ο αριθμός εκείνων που θεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο αυξήθηκε στους 65 χιλιάδες 541.
Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, στο Χονκ Κόνγκ αυξήθηκαν στους 137.
Στο Ιράν όπου σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μετά την Κίνα και την Ιταλία, ο αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό ξεπέρασε τους 11 χιλιάδες ενώ στους 514 ανέρχονται οι νεκροί. Οι 3 χιλιάδες 529 από τους ανθρώπους που διαγνώστηκαν με τον ιό Covid-19 θεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.
Στους 320 αυξήθηκαν τα κρούσματα και στο Κατάρ μετά από τον εντοπισμό του ιού σε ακόμα 58 άτομα.
Στο Κουβέιτ όπου εντοπίστηκε κοροναϊός σε 80 άτομα απευθύνθηκε έκκληση στο λαό να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους αν δεν είναι αναγκαίο.
Στη Γάζα όπου ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 35, 2 χιλιάδες 667 άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν κατά της επιδημίας του κοροναϊού.
Στην Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση του Ιράκ όπου έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι εξαιτίας του Covid-19 κηρύχθηκε απαγόρευση κυκλοφορία δυο ημερών λόγω αύξησης του κινδύνου να εξαπλωθεί η επιδημία.
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως από τις 15 Μαρτίου 11.00 (με τοπική ώρα) διακόπτονται για δυο εβδομάδες όλες οι διεθνείς αεροπορικές πτήσεις εκτός των εκτάκτων πτήσεων.
Στην Ουκρανία όπου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του Covid-19, τα σύνορα της χώρα έκλεισαν στους ξένους για δυο εβδομάδες.
Στο Σουδάν θετικός βγήκε το τεστ που έκαναν σε έναν πολίτη που είχε ταξιδέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος έχασε τη ζωή του.
Στη χώρα της Δυτικής Αφρικής Μαυριτανία εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ασθενής είναι πολίτης μιας ευρωπαϊκής χώρας.
Στο Σουδάν και στη Γκάμπια απαγορεύτηκαν τα ταξίδια προς τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό. Ενώ στη Σενεγάλη ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάστηκε μέσα σε μια ημέρα και ανήλθε στους 21.
Θετικός βγήκε το τεστ Covid-19 που εφαρμόστηκε σε ένα άτομο βελγικής καταγωγής ο οποίος εργάζονταν στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γουινέα. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στη Γουινέα.
Τα κρούσματα στην Αλγερία ανήλθαν στα 27 ενώ στο Μαρόκο στα 8.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου