Tuesday, 30 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μαζικές εκκενώσεις στο Καζακστάν λόγω πλημμυρών, 50 θάνατοι στο Αφγανιστάν

Σχεδόν 114.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών στο Καζακστάν, ανακοίνωσε το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της χώρας. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ανέφερε ότι περίπου 13.500 άνθρωποι έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους.

Αλλά περισσότερο νερό αναμενόταν να κυλήσει κάτω από τον ποταμό Ουράλ προς τις περιοχές του Δυτικού Καζακστάν και του Ατιράου.

Στο Αφγανιστάν, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την χώρα από την περασμένη εβδομάδα άφησαν πίσω τους 50 νεκρούς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τις αναφορές των αρμόδιων Υπουργείων, «από την Παρασκευή, 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 36 τραυματίστηκαν λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων, πλημμυρών και καταρρεύσεων σπιτιών», όπως ανέφερε στο πρακτορείο EFE ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών. Οι έντονες βροχοπτώσεις, που έπληξαν 15 από τις 34 επαρχίες του Αφγανιστάν, προκάλεσαν την ολική και μερική καταστροφή 706 σπιτιών και περισσότερα από 1.600 σπίτια επλήγησαν από πλημμύρες ή κατολισθήσεις.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας του Υπουργείου Μεταφορών και Αεροπορίας προειδοποίησε για περισσότερες βροχές και ξαφνικές πλημμύρες σε διάφορες επαρχίες του Αφγανιστάν τις επόμενες ημέρες.

Το Αφγανιστάν είναι μεταξύ των χωρών στον κόσμο που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή και είναι λιγότερο προετοιμασμένες να προσαρμοστούν σε αυτήν, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου