Saturday, 27 April, 2024

«Ξεσήκωσαν» όλη τη Βόρεια Γερμανία οι Ομογενείς

Τι εστί παραδοσιακό Ελληνικό Πάσχα έδειξαν στη Βόρεια Γερμανία οι εκατοντάδες Ομογενείς που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα στην Ελληνική Κοινότητας Bergedorf

και έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι με άφθονο φαγητό, χορό και κέφι που ακούστηκε μέχρι την Πατρίδα μας!

Μετά από 2 χρόνια και λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί από την πανδημία οι Ομογενείς συγκεντρώθηκαν ξανά από κοντά για να γιορτάσουν το Πάσχα, ανταλλάζοντας ευχές και τσουγκρίζοντας αυγά.

Την τιμητική του είχε φυσικά ο οβελίας, με τις δεκάδες σούβλες που είχαν στηθεί να γίνονται κυριολεκτικά ανάρπαστες, ενώ το γλέντι διανθίσθηκε μουσικά με παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Τα αυγά, τα τσουρέκια και μία σειρά από άλλα παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα δεν έλειπαν επίσης από το τρικούβερτο γλέντι των Ομογενών, οι οποίοι με το κέφι και τη ζωντάνια τους ξεσήκωσαν όλη την περιοχή. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα γλέντια της Ελληνικής Ομογένειας, στο οποίο συμμετείχαν μαζικά οι Έλληνες της Βόρειας Γερμανίας από το Αμβούργο και τα γύρω περίχωρα. Μικροί και μεγάλοι τήρησαν ευλαβικά όλα τα έθιμα του Πάσχα και διασκέδασαν μέχρι τελικής πτώσεως, όπως είθισται άλλωστε και στην πατρίδα τους. Ο επί 18 έτη πρόεδρος κ. Γιώργος Παπαγιάννης, βαθιά συγκινημένος, καλωσόρισε εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Bergedorf τους εκατοντάδες Έλληνες που κατέφθασαν από όλη την Βόρεια Γερμανία για να γιορτάσουν όλοι μαζί το Πάσχα. Εμείς του ευχόμαστε χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή και να συνεχίσει να μεταλαμπαδεύει την φλόγα των εθίμων μας σε όλον τον ελληνισμό.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο χορευτικό της Ελληνικής Κοινότητας Bergedorf μαθαίνουν χορούς από όλη την Ελλάδα, τιμώντας την ελληνική παράδοση. Όπου υπάρχει ο Αλέξης Αβραμίδης γνωρίζουμε όλοι ότι το γλέντι θα είναι μοναδικό, όπως αυτός και η ποντιακή του λύρα. Έχει τον τρόπο του να ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους προσφέροντας τους αξέχαστες στιγμές.

Στην επιτυχία του γλεντιού συνέβαλε και το συγκρότημά «Poseidon» με τους Χρήστο Πεχλιβανίδη και Χαρίλαο Κεχαγιά, οι οποίοι διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους με τραγούδια από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας. Την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογραφικά οι The New Hellenic Times. Τα συγχαρητήρια μας σε όλο το ΔΣ και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Bergedorf και ενώ γνωρίζουμε όλοι πόσος κόπος και χρόνος χρειάζεται για να στηθεί κάτι τόσο μεγάλο και μοναδικό, ήταν όλοι με το χαμόγελο στα χείλη και στην καρδιά, χωρίς να δείξουν στους επισκέπτες τους την παραμικρή κούραση. Τους ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο Πασχαλινό Γλέντι και ευχόμαστε και του χρόνου πάλι μαζί. Χριστός Ανέστη!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου