Saturday, 18 May, 2024

Ουκρανία: Πάνω από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και 10 άμαχοι σκοτώθηκαν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτικά αρχηγεία, αεροδρόμια, στρατιωτικές αποθήκες.

40 Ουκρανοί στρατιώτες, 10 άμαχοι σκοτώθηκαν, λέει το Κίεβο.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε στρατιωτική επιχείρηση. Πάνω από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και 10 πολίτες έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες ώρες της εισβολής.

Η Ουκρανία λέει ότι σκότωσε «περίπου 50 Ρώσους κατακτητές». Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφότου οι χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας πέρασαν στην Ουκρανία από διάφορες κατευθύνσεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι κατέστρεψε αεροπορικές βάσεις και αντιαεροπορικές άμυνες στην Ουκρανία με όπλα ακριβείας. Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο στα ανατολικά της χώρας. «Σύμφωνα με τη Διοίκηση των Μικτών Δυνάμεων, σήμερα, 24 Φεβρουαρίου, στην περιοχή της επιχείρησης των Μικτών Δυνάμεων καταρρίφθηκαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο των επιτιθέμενων», ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ο Anton Gerashchenko, υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτικά αρχηγεία, αεροδρόμια, στρατιωτικές αποθήκες κοντά στο Κίεβο, το Χάρκοβο και τον Δνείπερο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου