Saturday, 27 April, 2024

Ο διεθνής Τύπος αναλύει την εκλογή Μητσοτάκη

Ανανεωτικός ο νέος πρόεδρος της ΝΔ

Το ανανεωτικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αντιπροσώπου της νέας γενιάς κεντροδεξιών πολιτικών στην Ελλάδα προβάλλουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως παράγοντα – καταλύτη στην εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών έχοντας δεσμευτεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας.
«Έναν χρόνο αφού έχασε την εξουσία στην Ελλάδα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 47 ετών, γιο ενός πρώην πρωθυπουργού, νέο ηγέτη του», αναφέρεται στο τηλεγράφημα.
Από τη μεριά τους, οι Financial Times σημειώνουν: «Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί της ελληνικής αντιπολίτευσης. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευσιν κρατικού ασφαλιστικού συστήματος».
Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι οι Έλληνες συντηρητικοί «εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους σήμερα, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».
Και συνεχίζει το τηλεγράφημα: «Ο Μητσοτάκης, 47χρονος μεταρρυθμιστής βουλευτής και γόνος μίας από τις ισχυρότερες πολιτικές οικογένειες, αναμένεται να ασκήσει πίεση επί του 41χρονου Τσίπρα εν όψει μίας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας».
«Πρώην τραπεζικό στέλεχος, που υπήρξε επικριτής των πρακτικών των συνδικάτων και της κρατικής σπατάλης, ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τον Τσίπρα ‘ψεύτη’, αλλά επίσης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συνεργασθεί μαζί του επί εθνικών θεμάτων υπό ειδικούς όρους» σημειώνει.
Newsroom ΔΟΛ

Ο διεθνής Τύπος αναλύει την εκλογή Μητσοτάκη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου