Saturday, 27 April, 2024

Πόλεμος, Μ. Ανατολή: 1.417 οι νεκροί Παλαιστίνιοι. Το Ισραήλ βομβάρδισε αεροδρόμια στη Συρία

Σε 1.417 ανέρχεται ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών

στον αποκλεισμένο αυτό παλαιστινιακό θύλακα το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της περιοχής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ανάμεσα στους νεκρούς είναι 447 παιδιά και 248 γυναίκες. Επίσης, 6.268 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκεί.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, η Χαμάς απέστειλε μια «επείγουσα έκκληση», όπως τη χαρακτήρισε, προς τα διεθνή ιδρύματα αρωγής, υγείας και φιλανθρωπίας, ζητώντας βοήθεια για τους αμάχους.

«Καλούμε όλα τα ιδρύματα αρωγής, υγείας και φιλανθρωπίας στον αραβικό και ισλαμικό μας κόσμο και στη διεθνή κοινότητα να παρέμβουν επειγόντως» σημειώνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία προσθέτει πως ο στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης, είναι «να φέρει όλα τα απαραίτητα ιατρικά και βοηθητικά υλικά και καύσιμα, για να σωθούν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πολίτες από τη συστηματική δολοφονία, την πείνα και την πλήρη καταστροφή των υποδομών».

Το Ισραήλ βομβάρδισε τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία

Το Ισραήλ βομβάρδισε τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και αν αυτές οι αναφορές ισχύουν, τότε εντείνεται ξανά ο φόβος για εμπλοκή περισσότερων χωρών στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει κατά της Χαμάς από το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν σήμερα Πέμπτη ότι οι αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι, τα οποία τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Την ίδια ώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της χώρας χρησιμοποιήθηκαν στα αεροδρόμια για να αντιμετωπίσουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Στόχος φέρεται να ήταν οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Συρίας, για να αποτραπεί η άφιξη αεροπλάνων (πιθανότατα μεταγωγικών) από το Ιράν, που μετέφεραν όπλα και εφόδια με προορισμό τη Χαμάς ή άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου