Saturday, 27 April, 2024

Το Μινσκ δρομολογεί κυρώσεις προς την ΕΕ

Κυρώσεις ως αντίμετρο στις ευρωπαϊκές κυρώσεις, σχεδιάζει να επιβάλει η Λευκορωσία στην Ευρωπαϊκ Ένωση, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Το Μινσκ θα επιβάλει κυρώσεις σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Βλαντιμίρ Μακέι.
Στις 17 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο πραγματοποίησε συνάντηση για την εξωτερική πολιτική στο Μινσκ.
«Στη συνάντηση, συζητήσαμε επίσης τα μέτρα αντίδρασής μας σε σχέση με τα μέτρα που έλαβαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας περίπου πριν από μια εβδομάδα. Γνωρίζετε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόσθετες κυρώσεις σε 15 άτομα. Σήμερα, όταν συζητούσαμε για την κατάσταση, αναγκαστήκαμε να δηλώσουμε ότι θα επεκτείνουμε επίσης τους δικούς μας καταλόγους κυρώσεων, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν εκπροσώπους της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ηγεσία ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο Μακέι στον τηλεοπτικό σταθμό 1 της Λευκορωσίας.
Η ΕΕ είχε επιβάλει κυρώσεις σε 40 αξιωματούχους της Λευκορωσίας στις αρχές Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, η ένωση επέκτεινε τη λίστα, η οποία τώρα περιλαμβάνει επίσης τον Λουκασένκο. Απαγορεύεται στους επίσημους υπαλλήλους να επισκέπτονται τις χώρες της ΕΕ. Επιπλέον, τα μέτρα προβλέπουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στην ΕΕ.
Η ΕΕ σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.΄

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου