Friday, 10 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τρία κρουαζιερόπλοια σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού

Χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι στην ανατολική θάλασσα της Κίνας…Τα κρουαζιερόπλοια «Diamond Princess», «Westerdam» και «World Dream» που πλέουν στην ανατολική θάλασσα της Κίνας έχουν επηρεαστεί από τον νέο κοροναϊό, καθώς είτε το ταξίδι τους έχει διακοπεί και έχουν τεθεί σε καραντίνα είτε δεν μπορούν να δέσουν σε κάποιο λιμάνι….

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής από τον κοροναϊό έχουν νοσήσει 31.400 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 631.

Diamond Princess

Το κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» έχει ακινητοποιηθεί και έχει τεθεί σε καραντίνα από την Τρίτη στις ακτές της Γιοκοχάμα ανοιχτά του Τόκιο.  Το κρουαζιερόπλοιο ακινητοποιήθηκε αφότου ένας πρώην επιβάτης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Έκτοτε 61 από τους 3.700 ανθρώπους που βρίσκονται στο πλοίο έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ η καραντίνα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφεραν μάλιστα αξιωματούχοι από τον τομέα της Υγείας στο CNN, δεν θα αφήσουν το πλοίο να δέσει εάν όλοι οι επιβάτες δεν περάσουν από τη διαδικασία της καραντίνας.

Τρόμος στο Westerdam

Το «Westerdam» με περισσότερους από 2.200 επιβάτες απέπλευσε από τη Σιγκαπούρη στις 16 Ιανουαρίου για μία κρουαζιέρα 30 ημερών γύρω από την Ασία. Αλλά αφού αναχώρησε από το Χονγκ Κονγκ την 1η Φεβρουαρίου, στο πλοίο δεν επετράπη να δέσει σε λιμάνι τρων Φιλιππίνων υπό το φόβο για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού ανάμεσα στους επιβάτες, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος πρώην ή νυν επιβάτης που να έχει προσβληθεί από τον ιό. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών το πλοίο έμεινε για λίγο στο λιμάνι Kaohsiung της Ταϊβάν, αλλά στις 6 Φεβρουαρίου η χώρα ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον σε κρουαζιερόπλοια με διεθνή σημαία να δένουν στα λιμάνια της υπό το φόβο της επιδημίας….

Έτσι το πλοίο έφυγε από την Ταϊβάν και ήταν έτοιμο να σταματήσει στην Ιαπωνία, ωστόσο την Πέμπτη η κυβέρνηση της χώρας, το ενημέρωσε ότι δεν θα του επιτραπεί να σταματήσει οπουδήποτε στην περιοχή της. Οι επιβάτες δηλώνουν ότι περνάνε έναν «εφιάλτη» και ότι «κανείς δεν τους θέλει» υπό το φόβο του κοροναϊού, ενώ δηλώνουν και θυμωμένοι για το γεγονός ότι παρά την έξαρση του ιού το πλοίο σταμάτησε στο Χονγκ Κονγκ παρότι είχε επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV. Η εταιρία τονίζει ότι κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα και ότι θα δώσει πίσω τα χρήματα των επιβατών. Ακόμα τόνισε ότι ακολουθήσε τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Παγιδευμένοι στο Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν παγιδευτεί οι 3,600 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «World Dream», το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και τρεις μέρες, αφού επιβάτες προηγούμενου ταξιδιού του βρέθηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό.

Το πλήρωμα έχει μεταβεί ήδη στο νοσοκομείο για έλεγχο, ενώ από το υπουργείο Υγείας του Χονγκ Κονγκ, ανέφερε ότι όλοι οι επιβάτες πρέπει να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι «να ολοκληρωθεί η καραντίνα». Ακόμα τονίζεται ότι παρόλο που αρκετά μέλη του πληρώματος εμφάνισαν συμπτώματα του ιού, προς το παρών τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι αρνητικά. Πριν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ, το World Dream είχε σταματήσει σε αρκετά λιμάνια τόσο στην Κίνα όσο και στο Βιετνάμ. Στις 24 Ιανουαρίου 4,400 επιβάτες αποβιβάστηκαν από το πλοίο προκειμένου να επιστρέψουν στην κινεζική ενδοχώρα. Οκτώ εξ αυτών επιβεβαιώθηκε ότι είχαν νοσήσει από τον κοροναϊό με αποτέλεσμα το πλοίο να μπει σε καραντίνα. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε το World Dream θ’ αποπλεύσει από το Χονγκ Κονγκ….

ΠΗΓΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου