Friday, 26 April, 2024

ΥΠΕΞ για τη σφαγή στην Μπούκα: Ανατριχιαστικό έγκλημα

Εφιάλτης χωρίς τέλος στα περίχωρα του Κιέβου, στη Μπούκα, στο Ιρπίν και το Χοστομέλ με τις ουκρανικές αρχές να βρίσκουν συνεχώς και νέες σωρούς αμάχων.

Όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Denys Monastyrskiy, έως τώρα έχουν βρεθεί τουλάχιστον 400 άψυχα σώματα, ωστόσο ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.

Τις προσπάθειες για τον εντοπισμό κατοίκων, δυσχεραίνουν οι νάρκες που έχουν τοποθετηθεί, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εσωτερικών. «Μίλησα με τους διασώστες. Έχουν φτιάξει διαδρόμους σε ορισμένα σπίτια», δήλωσε. «Σε άλλες πόλεις, (στην περιοχή του Κιέβου), τα μονοπάτια έχουν ναρκοθετηθεί. Οι διασώστες λένε ότι κινούνται βήμα-βήμα και αποφεύγουν να αναφέρουν συγκεκριμένο αριθμό νεκρών. Το νούμερο προφανώς θα μετριέται σε εκατοντάδες. Αρκετοί ντόπιοι φαίνεται πως αγνοούνται. Γίνεται εξακρίβωση ποιοι απήχθησαν ή βασανίστηκαν από τους Ρώσους, ποιοι το έσκασαν και δεν επέστρεψαν», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος. Δορυφορική εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία Maxar δείχνει χώρο ταφής μήκους περίπου 13,5 μέτρων στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Μπούκα της Ουκρανίας. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 31 Μαρτίου.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την σφαγή των αμάχων από τον ρωσικό στρατό στην Μπούκα της Ουκρανίας, εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για «ανατριχιαστικό έγκλημα» όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί για τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν αλλά και να τιμωρηθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τα ανατριχιαστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων κατοχής εναντίον Ουκρανών πολιτών αμάχων στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας και τα οποία αποκαλύφθηκαν χθες. Οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων αυτών πρέπει να λογοδοτήσουν. Καλούμε για την άμεση διερεύνηση των εγκλημάτων και την τιμωρία των υπευθύνων.

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου