Sunday, 28 April, 2024

Φλόριντα: 13χρονος σκότωσε τη μητέρα του ενώ κοιμόταν

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Φλόριντα, μία φριχτή δολοφονία που σημειώθηκε στις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου

όταν ένας 13χρονος σκότωσε τη μητέρα του, ενώ αυτή  κοιμόταν με την νεογέννητη αδελφή του. Στην συνέχεια, ο 13χρονος πήρε την αστυνομία και ομολόγησε τον φόνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την New York Post, ο 13χρονος Ντέρεκ Ρόζα κατηγορείται σύμφωνα με τις διατάξεις περί ανηλίκων για τη δολοφονία της μητέρα του Ιρίνα Γκαρσία, ενώ τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα επειδή βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού.

Σημειώνεται ότι μετά την παράδοσή του στην αστυνομία, ο Ρόζα μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων και αργότερα σε νοσοκομείο, αφού φέρεται να απείλησε να κάνει κακό στον εαυτό του. Ο 13χρονος έκανε την Παρασκευή την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο.

Τι ανέφεραν οι αρχές για το έγκλημα

Μετά την ομολογία του 13χρονου, η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν την μητέρα του νεκρή στο υπνοδωμάτιο λίγα εκατοστά μακριά από την κούνια μέσα στην οποία βρισκόταν η 14 ημερών κόρη της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο 13χρονος δράστης περίμενε την μητέρα του να πέσει για ύπνο πριν να την μαχαιρώσει αρκετές φορές στο λαιμό. Κατά την διάρκεια των ερευνών ο Ντέρεκ ήταν ευγενικός και απολογητικός, με τις αρχές να συμπληρώνουν ότι αυτό είναι «κάτι που δεν θα περίμενες μπαίνοντας σε ένα διαμέρισμα με έναν τέτοιο σκηνικό δολοφονίας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η New York Post, ο 13χρονος Ντέρεκ ήταν ένας άριστος μαθητής στο σχολείο του. Την νύχτα του φόνου ήταν στο διαμέρισμα με την νεογέννητη αδερφή του και τη μητέρα τους, καθώς ο θετός του πατέρας ήταν στη Τζόρτζια.

Ακόμη, ο Ρόσα δεν έχει κάποιο παρελθόν ψυχολογικού προβλήματος και φέρεται να τα πήγαινε καλά με τον θετό πατέρα του, ο οποίος είναι οδηγός φορτηγού στο επάγγελμα. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δεν έχουν δώσει πληροφορίες για το κίνητρο του 13χρονου, ενώ και από την πλευρά του παραμένει αδιευκρίστο γιατί διέπραξε το έγκλημα. Ο γείτονας Lazaro Rodriguez δήλωσε στο σταθμό Local 10 στα ισπανικά ότι ο Ντέρεκ ήταν «πάντα με τη μαμά του» και φαινόταν «ήρεμος». Πρόσθεσε δε ότι «Τη βοηθούσε να μεταφέρει πακέτα ή τσάντες με ψώνια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου