Friday, 26 April, 2024

Όταν κανείς δεν φώναξε «Φονιάδες των λαών Ρώσοι»

Την ώρα που το σύνολο των δυτικών ΜΜΕ αναδεικνύει σε μείζον ζήτημα για τη διεθνή κοινότητα την αποτρόπαια επίθεση με χημικά στην πόλη Idlib της Συρίας

τα ελληνικά ΜΜΕ εμφανίζονται ξανά ιδιαίτερα γενναιόδωρα απέναντι στις πράξεις και της παραλείψεις της Ρωσίας στην τραγωδία της Συρίας.

Μπορεί στη Συρία να μην συγκρούονται διάβολοι με αγγέλους και να μην είναι μονάχα ο Άσαντ και οι Ρώσοι σύμμαχοι του εκείνοι που έχουν διαπράξει κτηνωδίες αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για κανέναν δημοσιογράφο ή πολιτικό που κλείνει τα μάτια σε εγκλήματα πολέμου. Μόνο στο μαγικό κόσμο των ελληνικών ανατολίτικων ΜΜΕ η Ρωσία μάχεται στη Συρία κατά του ISIS κι όχι με πάθος υπέρ της διατήρησης του καθεστώτος Άσαντ, μόνο στην Ελλάδα μπορείς να διαβάσεις ειδήσεις για βομβαρδισμό νοσοκομείων χωρίς αναφορά στο ποιοι οδηγούσαν τα μαχητικά αεροπλάνα.assad1Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι το θέμα αυτό του άρθρου είναι οι επιλογές των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία. Το θέμα αυτού του άρθρου είναι οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και οι ιδεοληψίες που χαρακτηρίζουν εδώ και δεκαετίες την υποδοχή και την αξιολόγηση των διεθνών εξελίξεων από την ελληνική κοινωνία.

Το θέμα είναι ότι για πολλούς στην Ελλάδα όταν γράφεις κάτι υπέρ του Ομπάμα είσαι “πράκτορας των Αμερικάνων” αλλά όταν εξυμνείς τον στυγνό δικτάτορα Πούτιν είσαι μάγκας…

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

‌‌Οργή Πούτιν για την αμερικανική επίθεση στη Συρία: «Επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους»

Εντωμεταξύ, ο ίδιος ο Πούτν κατηγορεί την αμερικανική πυραυλική επίθεση σε αεροπορική βάση στη Συρία για «Επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους».

«Ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, πρόσθεσε.

Διάγγελμα Τραμπ: Χωρίς αμφιβολία η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα 

Διάγγελμα για  την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

“Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλητικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο”,  είπε και συνέχισε:

“Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά. Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Απόψε, καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών. Ζητούμε τη σοφία του Θεού καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει. Προσευχόμαστε για τη ζωή των τραυματισμένων, αλλά και για τις ψυχές όλων αυτών που πέθαναν.

Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική ενεργεί για το δίκαιο, τόσο η ειρήνη και η αρμονία θα επικρατήσουν τελικά, στο τέλος. Καλή σας νύχτα. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Σας Ευχαριστώ”.

Parapolitiki.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου