Sunday, 12 May, 2024

Κλειδώνουν τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα καθεστώτα των τελών κυκλοφορίας και τους επιδόματος θέρμανσης, με τις πληροφορίες

να αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι στην ερχόμενη Κυριακή.

Ως προς τα τέλη κυκλοφορίας δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια: το πρώτο να υπάρξει μείωση σε αυτοκίνητα που κυκλοφορούν έως το 2005 και είναι δέκα ή περισσότερων ετών. Εάν γίνει μείωση αυτή αναμένεται να φθάσει έως και 10% έτσι ώστε να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες να επανακτήσουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει. Αντίστοιχα, αύξηση αναμένεται σε καινούρια αυτοκίνητα, ώστε να καλυφθεί η απώλεια από την ανωτέρω μείωση. Πάντως δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να μην γίνει καμία αλλαγή και να ισχύσει ό,τι και πέρσι, καθώς τα έσοδα που ήρθαν στα ταμεία του κράτος την περασμένη χρονιά από τα τέλη κρίνονται ικακοποιητικά.

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης,  το ποσό που θα καταβληθεί φέτος στα οικονομικά ευπαθή νοικοκυριά με το επίδομα θέρμανσης θα είναι το ίδιο με πέρυσι, δηλαδή 105 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, αυτό που εξετάζεται είναι να διαφοροποιηθεί το ύψος του επιδόματος όχι μόνο με βάση το νομό, όπως ισχύει σήμερα, αλλά με βάση και το υψόμετρο της περιοχής στην οποία ζει το νοικοκυριό. Απομένει να φανεί εάν αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί από τεχνικής άποψης από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να προχωρήσει (ή όχι) η καταβολή του επιδόματος βάσει του εν λόγω κριτηρίου.

Κλειδώνουν τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου