Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι κατοικίες των Ελλήνων στα αρπακτικά νύχια των funds

Σήμερα 28 Οκτωβρίου 2023 η Ελλάδα γιορτάζει το ΟΧΙ της και τα funds γιορτάζουν την αρπαγή των κατοικιών.

Η δε κυβέρνηση παρέδωσε κανονικά τις περιουσίες και τις ζωές των Ελλήνων στα funds. Χιλιάδες πλειστηριασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Κάθε μέρα πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ανά την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βλέποντας αυτήν την άθλια κατάσταση ανακοινώνει δήθεν κάτι μέτρα στον εξωδικαστικό μηχανισμό τα οποία κατά γενική ομολογία έχουν αποτύχει παταγωδώς. Μας εμπαίζει με ημίμετρα ατελέσφορα έτσι ώστε τα fands να επιτελούν το έργο τους ανενόχλητα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έδωσαν τη δυνατότητα στα funds να αγοράσουν 96 δις. Ευρώ από τις τράπεζες που αφορούν τα δάνεια που έλαβαν οι πολίτες. Από αυτά τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες τις αγόρασαν έως 5%!!! Τα δε στεγαστικά δάνεια με προσημείωση έως 15%!! Ξεπούλημα κανονικό. Κατόπιν έρχονται τα funds και σε ζητούν εξ ολοκλήρου το δάνειο μαζί με τους τόκους στο 100%!

Άσχετα αν εσύ έχεις πληρώσει το κεφάλαιο. Μιλάμε για μαφιόζικες καταστάσεις. Έχουν στρατεύσει μεγάλα δικηγορικά γραφεία Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ, εισπρακτικές εταιρίες, βάζουν εργαζόμενους με 500 ευρώ τον μήνα να εκφοβίζουν σε καθημερινή βάση τον οφειλέτη. Να μην τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί. Κάθε μέρα εκβιασμός. Αυτό γίνεται μπροστά στα μάτια της πολιτείας, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μετά τους εκβιασμούς πηγαίνουν σε ανώτερο πεδίο που είναι η δικαιοσύνη!! εκεί που ο οφειλέτης είναι χαμένος από χέρι. Σκεφθείτε πως τον Ιανουάριο του 2023 ο Α.Π. μέσα σε 8 μέρες μόνο (όταν για μια απόφαση θέλει χρόνια) έδωσε το πράσινο φως στα funds να μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς, ενώ υπήρχε νομοθεσία που τα απαγόρευε. Έτσι οι δανειολήπτες βρέθηκαν στο καναβάτσο, που για να σώσουν το σπίτι τους από τις βροχές των Διαταγών πληρωμών και των Πλειστηριασμών τους ζητούν να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά 20.000, 30.000 ευρώ ως προκαταβολή. Κάπου εδώ εμπλέκεται και η τέταρτη εξουσία (δημοσιογραφία) που έγινε ταυτόσημη με την κυβέρνηση και όχι μόνο δεν αναδεικνύει αυτό το θέμα αλλά κι όταν το κάνουν το αναδεικνύουν επιδερμικά. Να δω τον κ. Αυτιά να σηκώνει σοβαρά το θέμα και τι στον κόσμο… Γελοιότητες οι τύποι. Τα κόμματα δε, νοιάζονται μόνο για τα παιχνίδια εξουσίας και πως θα ξεγελάσουν τους κολίγους να τους πάρουν τον ψήφο τους με υποσχέσεις του αέρα. Σιγά που τους νοιάζουν οι πολίτες. Κατά τα άλλα μας διαφημίζουν την επενδυτική βαθμίδα. Μας δουλεύουν κανονικά. Υπάρχει και ένα ερώτημα: πως γίνεται όλα τα funds να  έχουν έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας (οδός George’s Dock αρ. 3, 4ος όροφος, IFSC Δουβλίνο 1), μα όλα!! Τυχαίο;

Αφού η πατρίδα έστειλε 700.000 Έλληνες στο εξωτερικό, δέχθηκε να γίνει και πειραματόζωο σε όλα τα επίπεδα, τώρα χτυπούν ανελέητα και το «κεραμίδι» του πολίτη, αλλάζοντας χέρια η κατοικία του, άντε να γιορτάσουμε και το ΟΧΙ.

Η πατρίδα ας είναι καλά που τρώει τα παιδιά της.           

Γιάντσιος Ιωάννης, Δικηγόρος Σερρών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου