Friday, 26 April, 2024

Ο “υπουργός της χαρτοπετσέτας” Γιάννης Παπαθανασίου ξανά πρόεδρος στα ΕΛΠΕ!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η κυβέρνηση επέλεξε ως νέο πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων, τον Γιάννη Παπαθανασίου

πρώην υπουργό επί θητείας Κώστα Καραμανλή και επίσης πρώην πρόεδρο του ενεργειακού ομίλου, την περίοδο από 27-2-2014, μέχρι και το 2015 που παραιτήθηκε επί υπουργού Ενέργειας Παν. Λαφαζάνη.
Βέβαια, η τότε παραίτησή του συνοδεύτηκε από ένα έντονο επεισόδιο, το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, αλλά ούτε και διαψεύστηκε, καθώς υπήρχε και εμπλοκή υψηλά ιστάμενου πολιτικού παράγοντα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επίσημη ανακοίνωση ίσως γίνει και μέσα στην ημέρα, ενώ η υποψηφιότητα της Νίκης Τζαβέλλα, που μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, εθεωρείτο επικρατέστερη για τη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ, δεν προχώρησε “για πολλούς λόγους” (;), σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Για όσους θυμούνται ή για όσους δε γνωρίζουν,…

Ο υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, ο υπουργός της χαρτοπετσέτας, όπως αναφέρει το TheCaller.gr, που οδήγησε σε οικονομικό εκτροχιασμό τη χώρα, Γιάννης Παπαθανασίου γνωστός και ως υπουργός της χαρτοπετσέτας καθώς τον Σεπτέμβριο του 2009 είχε γράψει σε μία λαδωμένη χαρτοπετσέτα τα μέτρα που θα έπαιρνε η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, παρουσιάζοντάς τα στην Κριστίν Λαγκάρντ, επιχειρεί comeback στην πολιτική. Για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές μίλησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου στο ΘΕΜΑ 104,6. Όπως ανέφερε το 2018: «Εγώ θα ήθελα, αλλά αυτό το αποφασίζει ο πρόεδρος» αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας πως «την τελευταία φορά δεν ήμουν υποψήφιος γιατί ήμουν πρόεδρος στα ΕΛΠΕ και θεώρησα ότι είναι σωστό να μείνω εκεί που με έβαλαν» υποστηρίζοντας την θέση του. Εξήγησε επίσης ότι από την πολιτική δεν έχει φύγει ποτέ.

Πηγή: bigbusiness.gr – thecaller 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου