Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συμβολαιογράφοι: Αποχή από τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου

Με μόλις δύο ψήφους διαφορά (134 υπέρ και 132 κατά) αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι να απέχουν από τους πλειστηριασμούς, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Η έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου αποφάσισε πως για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων είναι ανάγκη να αυστηροποιηθούν το νομικό πλαίσιο και η ποινική αντιμετώπιση όσων επιτίθενται και προπηλακίζουν συναδέλφους κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών ή στα γραφεία τους.
Επίσης, για την καλύτερη εποπτεία του πλειστηριασμού και προς διευκόλυνση του υπαλλήλου του και των λοιπών παραγόντων της διαδικασίας, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα διεξάγεται μία μέρα την εβδομάδα και σε μία βάρδια.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, που τη χαρακτηρίζει αντισυνταγματική, υποστηρίζοντας ότι η στέρηση της δυνατότητας για λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης υποσκάπτει τις θεμελιώδεις αρχές της τραπεζικής πίστης και της οικονομίας. Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, πλέον είναι αδύνατη η διεξαγωγή οποιουδήποτε πλειστηριασμού όσο διαρκεί το καθεστώς αποχής, καθώς, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αποκλειστικά αρμόδιοι για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών είναι οι συμβολαιογράφοι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου