Saturday, 27 April, 2024

Χαλκιδική: Με αυξήσεις τιμών η έναρξη στις προκρατήσεις Πάσχα και καλοκαιριού

Με αυξήσεις στις τιμές των καταλυμάτων ξεκίνησαν οι προκρατήσεις για το Πάσχα και για το καλοκαίρι στη Χαλκιδική, αφού το κόστος της διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία φέτος θα είναι κατά 10% πιο υψηλό συγκριτικά με το 2023.

Οι οιωνοί για τους ξενοδόχους και για τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι θετικοί όσον αφορά την επισκεψιμότητα στη Χαλκιδική φέτος, αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι προκρατήσεις είναι αυξημένες συγκριτικά με πέρυσι το ίδιο διάστημα.

«Για το Πάσχα θα ανοίξει η πλειονότητα των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική γιατί πέφτει αρχές Μαΐου. Κάποια λίγα που δεν θα ανοίξουν το Πάσχα, θα ανοίξουν στα μέσα Μαΐου. Έχουμε μια δεύτερη καλή χρονιά στη σειρά φέτος», υπογραμμίζει στην Karfitsa ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γιάννης Λασπάς.

Και προσθέτει πως «όλοι θέλουν να κάνουν διακοπές. Μπορεί ο κόσμος να μειώσει τις ημέρες αλλά έχει μπει στη συνείδησή του ότι θέλει να κάνει διακοπές. Όλοι κλείνουν πιο νωρίς. Φυσικά υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός από την Τουρκία λόγω του κόστους των πακέτων. Είναι πρώτος προορισμός σε σχέση με τη Μεσόγειο. Η Ελλάδα όμως βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η Χαλκιδική το ίδιο. Η γερμανική και η βρετανική αγορά παραδοσιακά κρατάνε τα σκήπτρα και έχουμε καλές προκρατήσεις»… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου