Friday, 10 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Απορρίφθηκε το αίτημα Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας

Απορρίφθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για χορήγηση ολιγόωρης άδειας για να ολοκληρώσει την ορκωμοσία του και να αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Χιμάρας. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα δώσει άδεια ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, δίνοντας το δικαίωμα μέσα σε 15 ημέρες να κάνει έφεση της απόφασης. Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Φρέντι Μπελέρης είπε ότι “ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης”.

“Δεν ζητώ την εξαίρεσή σας, όχι γιατί σας εμπιστεύομαι, αλλά γιατί όποιος και να είναι στη θέση σας, την ίδια σκηνοθετημένη απόφαση θα λάβει. Είμαι εκλεγμένος δήμαρχος και δεν μου δίνετε τη δυνατότητα να ορκιστώ”, ανέφερε ο εκλεγμένος δήμαρχος στου δικαστές.

Λάβρος για ακόμη μια φορά κατά του Έντι Ράμα και της αλβανικής Δικαιοσύνης ήταν ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος προχώρησε σε δήλωση ενώπιον του δικαστηρίου, στο πλαίσιο της εξέτασης του αιτήματος του για χορήγηση ολιγόωρης άδειας για να ολοκληρώσει την ορκωμοσία του και να αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου Χειμμάρας.

Ο Μπελέρης, ενώπιον της έδρας, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στην Αλβανία, είπε ό,τι «ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις. Οι δικαστές φοβούνται να εκφραστούν και να πάρουν αποφάσεις, κάποιοι παραιτούνται, άλλοι χρονοτριβούν, το Ανώτατο Δικαστήριο με το ζόρι έδωσε δικάσιμο για αυτήν την υπόθεση. Δεν έχω ζητήσει τη δική σας ψήφο, αλλά των κατοίκων της Χειμάρρας και αυτοί αποφάσισαν ποιος θα τους κυβερνήσει, όχι ο πρωθυπουργός, όχι εσείς».

Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο Φρ. Μπελέρης τόνισε «Δεν ζητώ την εξαίρεσή σας, όχι γιατί σας εμπιστεύομαι, αλλά γιατί όποιος και να είναι στη θέση σας, την ίδια σκηνοθετημένη απόφαση θα λάβει. Είμαι εκλεγμένος δήμαρχος και δεν μου δίνεται τη δυνατότητα να ορκιστώ. Ο πρωθυπουργός με τις παρεμβάσεις του αποδεικνύει ότι θέλει να κρατήσει φυλακισμένο τον Δήμαρχο της Χειμμάρας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου