Saturday, 27 April, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρόταση εισαγγελέως για απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων

Νέα ανατροπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας εισηγήθηκε

να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και τον φερομένων ως μελών της. Η Αδαμαντία Οικονόμου αγορεύοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως από την αποτίμηση των στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμμετείχε καθ’ οποιοιδήποτε τρόπο στο σχεδιασμό των εγκληματικών πράξεων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελέας που ζήτησε την καταδίκη μόνον του Γιώργου Ρουπακιά για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πείστηκε, όπως είπε, για τα στοιχεία που συγκρότησαν το βαρύ κατηγορητήριο και έκρινε ότι τα περισσότερα από αυτά, φωτογραφίες, ναζιστικά συνθήματα, εμπρηστικές δηλώσεις στελεχών ΧΑ και άλλα, ότι δεν συγκροτούν ποινικώς αξιόλογα ευρήματα που να συνθέτουν το τοπίο για να στηριχθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή μόνο του Γ. Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απαλλαγή από τις κατηγορίες για τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους. Η στάση της εισαγγελέως είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου