Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Δεν χρειάζονται νέα μέτρα»! Το παραμύθι που φάγαμε και… συνεχίζουμε από όλους! (βίντεο)

Με βάση τα λεγόμενα των κυβερνητικών στελεχών αυτών των ημερών όλα βαίνουν καλώς και δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα!

Αν εντείνουν τα ήδη υπάρχοντα δεν μας είπαν!

Δείτε δηλώσεις και βίντεο:

Αντωνοπούλου: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, θα τα καταφέρουμε

Περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας το 2016‘’είδε’’ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας! Παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ πως δεν είναι όλα καλά! «Δεν χρειάζονται να πάρουμε νέα μέτρα» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου από το Καρπενήσι. Η κα Αντωνοπούλου αναφερόμενη στις εξελίξεις μετά το χθεσινό Γιούρογκρουπ τόνισε ότι «μας ζητείται να δεσμευτεί η χώρα, όχι για τα επόμενα 2-3 χρόνια, αλλά και τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό δεν προκύπτει από καμιά ανάλυση και από καμία τεκμηρίωση παρά μόνο από εκείνες του Δ.Ν.Τ» υπενθυμίζοντας ότι «το Δ.Ν.Τ. έχει πέσει έξω αρκετές φορές στις εκτιμήσεις του για τη χώρα μας».

Μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας σημείωσε την ανάγκη οι διεθνείς οργανισμοί να δουν την πορεία της εκπλήρωσης των στόχων εξηγώντας «εμείς λέμε κοιτάξτε το φετινό χρόνο. Διαφορετικές ήταν οι εκτιμήσεις και εμείς τα καταφέραμε». Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους στόχους των επόμενων ετών σημείωσε ότι «οι δεσμεύσεις θα εκπληρωθούν γιατί θα είναι καλύτερες και οι συνθήκες με την ανάπτυξη στο 2,7 που προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί».

Η ίδια πάντως επανέλαβε ότι «θα τα καταφέρουμε. Ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας και δεν χρειάζεται να πάρουμε, αλλά και ούτε να νομοθετήσουμε νέα μέτρα».

Σε ότι αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας η κα. Αντωνοπούλου έκανε λόγο για παραπληροφόρηση τονίζοντας πως «το 2014 τη χρονιά του σαξές στόρι είχαν δημιουργηθεί 35.000 θέσεις εργασίας και τη χρονιά που πέρασε δημιουργήθηκαν περισσότερες από 100.000. Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά να μην υπάρχει η κινδυνολογία και η παραπληροφόρηση του κοινού» είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πάντως από το Καρπενήσι επικαλούμενη στοιχεία της Στατιστικής Αρχής υπογράμμισε ότι υπάρχει «μείωση της ανεργίας σε σύγκριση με το Γενάρη του 2015. «Το Γενάρη του 2015 η ανεργία ήταν στο 25,9% και το τελευταίο τρίμηνο στο 22,6% . Αυτό σημαίνει 150.000 περισσότερες θέσεις εργασίας» είπε η κα Αντωνοπούλου αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «το πρόβλημα είναι ότι οι θέσεις εργασίας δεν είναι σταθερές» και χαρακτήρισε ως μείζον θέμα την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Τσακαλώτος: Αφού αποδίδουμε, η λήψη νέων μέτρων δεν είναι τόσο απαραίτητη

Την αντίθεσή του στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, να νομοθετηθούν πρόσθετα μέτρα για την ελληνική οικονομία και μετά τη λήξη του παρόντος προγράμματος, εξέφρασε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε κάτι τέτοιο θα δέσμευε τις μελλοντικές κυβερνήσεις μιας ευρωπαϊκής χώρας και αυτό δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές και δημοκρατικές αξίες!

Σ. Φάμελλος: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο (Video)

Σε «αμηχανία» και «έλλειψη κοινής βάσης» βρίσκεται η οικονομική ηγεσία της Ευρώπης τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος καθώς «δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιλύσουν την αντίφαση της πρόσκλησης του ΔΝΤ με την ασυμφωνία για τα μέτρα που προτείνει και την επίλυσης του χρέους».

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι «ασκείται μια περίεργη πίεση» στη χώρα και με τη διαρροή για επικείμενα μέτρα από το ΔΝΤ ενώ διατύπωσε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι «δεν χρειάζεται να ληφθούν τα μέτρα και δεν είναι αναπτυξιακά, δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να τα λάβει και ότι είναι αντίθετο και με τις δημοκρατικές λειτουργίες της Ευρώπης να λάβει μέτρα, για τρία χρόνια μετά».

Επιπλέον υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι στην οικονομία, ένα ψηλό πλεόνασμα για πολλά χρόνια ενώ όπως είπε «τα νέα μέτρα δεν θα προσφέρουν τίποτα στην οικονομία». Επιμένουν όμως, να τα ζητούν γιατί έχουν μια πιο συντηρητική άποψη για την κοινωνία και την οικονομία και αυτήν υπηρετούν τόσα χρόνια, πρόσθεσε. «Η Ελλάδα διέψευσε τους δανειστές, πήγε πολύ καλύτερα και συνεπέστερα από ότι περίμεναν» εξήγησε ο κ. Φάμελλος επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ήταν συνεπής με το πρόγραμμα. «Έχουμε κάνει όλα όσα έπρεπε, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ανάπτυξη» γι’ αυτό δικαιούμαστε να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) το Μάρτιο.

«Σε επίσημο πλαίσιο με αποφάσεις οργάνων δεν υπάρχει απαίτηση για νέα μέτρα από την Ελλάδα, εκτός από το ΔΝΤ. Εμείς λέμε ότι πάμε πολύ καλύτερα χωρίς μέτρα στόχος μας είναι να υπάρξει ένας συμβιβασμός» συνέχισε ο κ. Φάμελλος διατυπώνοντας τη θέση της κυβέρνησης και υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε στον εκβιασμό που επιχερείται.

«Είναι προφανές ότι δεν θα λάβουμε νέα μέτρα» είπε ενώ απέρριψε κατηγορηματικά και το σενάριο εκλογών. «Δεν χρειάζεται να πάμε καθόλου σε εκλογές γιατί η χώρα πάει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο και ακόμα το ΔΝΤ έχει προβλέψει ότι έχουμε θετικούς ρυθμούς».

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου