Sunday, 12 May, 2024

«Εκπλήξεις» στην ομιλία Ανδρουλάκη από Θεσσαλονίκη: Παρόντες Τζιτζικώστας, Κυρίζογλου

“Το σύστημα νομής της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, που το αποκαλεί επιτελικό κράτος, αποδείχθηκε ανίκανο να προστατέψει τους πολίτες και τις περιουσίες τους”, τόνισε

Στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της αποψινής ομιλίας του στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μια αναδρομή στις καταστροφές που συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι, από τις πυρκαγιές σε Ρόδο, Αττική και Έβρο ως και στην πρόσφατη θεομηνία στη Θεσσαλία λέγοντας πως “το σύστημα νομής της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, που το αποκαλεί επιτελικό κράτος, αποδείχθηκε ανίκανο να προστατέψει τους πολίτες και τις περιουσίες τους”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως “εάν υπήρχε κράτος δεν θα είχαμε ούτε τη δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά, ούτε αυτήν του οπαδού της ΑΕΚ, του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια”. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών λέγοντας πως εάν το κράτος ήταν εκεί, θα υπήρχε τηλεδιοίκηση και δεν θα θρηνούσαμε 57 νεκρούς. “Όμως, με ένας κράτος διαφθοράς και αναξιοκρατίας, δεν υπάρχει ασφάλεια”.Υποστήριξε πως στην περίπτωση της Θεσσαλίας αποδείχθηκε ότι το επιτελικό κράτος, πέρα από την επικοινωνιακή διαχείριση, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε για να προστατέψει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. “Απεδείχθη ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός” είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης “μετέφρασε το εκλογικό αποτέλεσμα σας λευκή επιταγή. Αλλά κάνει λάθος. Μοίρασε τα υπουργεία σα να παίζει μουσικές καρέκλες και τώρα διώχνει υπουργούς για να βγάλει από πάνω του την πολιτική ευθύνη”. Υπογράμμισε, δε, ότι “οι επικοινωνιακές φανφάρες, δεν πιάνουν τόπο. Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ένα μεγάλο φιάσκο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κρατήσουν τις καρέκλες τους και δεν διστάζουν να δημιουργούν κλίμα συνωμοσιολογίας. Για τις υποκλοπές έφταιγε κάποια ξένη πρεσβεία. Για τις πυρκαγιές στη Ρόδο, ξένοι πράκτορες. Για τη φωτιά στον Έβρο, οι μετανάστες. Η συνωμοσιολογία του κ. Μητσοτάκη από αυτή του κ. Βελόπουλου είναι ένα στικάκι δρόμος!”.

Ο πρωθυπουργός μετέφρασε το αποτέλεσμα των εκλογών ως λευκή επιταγή

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μετέφρασε το αποτέλεσμα των εκλογών ως λευκή επιταγή», αλλά παρατήρησε πως «ο λαός δεν δίνει λευκές επιταγές» και σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης προπαγάνδισε ένα παρωχημένο, αναξιοκρατικό και διεφθαρμένο μοντέλο διακυβέρνησης, δηλαδή τη συγκέντρωση όλων των εξουσιών στο Μαξίμου, ως τη συνταγή για να λύνονται όλα τα προβλήματα. Μοίρασε τα υπουργεία σαν να παίζει μουσικές καρέκλες. Ομως λίγες μέρες μετά, στα ίδια πρόσωπα, που χθες εκθείαζε ως αποτελεσματικούς υπουργούς, μοιράζει το χαρτί της απόλυσης που βαπτίζει παραίτηση, νομίζοντας ότι θα διώξει από πάνω του την ευθύνη ή θα μειώσει την πολιτική του φθορά! Με διάφορα επικοινωνιακά κόλπα όλα γίνονται “με εντολή Μητσοτάκη”. Μέχρι και η συγκρότηση Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα την επομένη της τραγωδίας- το αυτονόητο δηλαδή! έγινε με εντολή πρωθυπουργού. Δεν πιάνουν όμως πια οι επικοινωνιακές φανφάρες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «φιάσκο» το «επιτελικό κράτος» της Ν.Δ και παρατήρησε: «Είναι το περιτύλιγμα ενός συστήματος εξουσίας που μπροστά στην καρέκλα είναι έτοιμο να θυσιάσει τα πάντα: Θεσμούς, δημόσιο συμφέρον, ορθολογισμό. Στις υποκλοπές για να καλύψετε τις ευθύνες σας, επιστρατεύσατε ιστορίες με δράκους και πρεσβείες. Τις πυρκαγιές στη Ρόδο – σύμφωνα με υπουργό σας – τις έβαλαν ξένοι πράκτορες. Στον Έβρο και τη Ροδόπη υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες. Από τις δικές σας θεωρίες συνωμοσίας ως αυτές του κ. Βελόπουλου και του κ. Νατσιού, είναι ένα τσιπάκι δρόμος. Εμείς είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με υπευθυνότητα όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το χρέος της πολιτικής απέναντι στον πολίτη. Σε αυτές τις συνθήκες, η αλαζονεία της επίκλησης του 41% απέναντι στην κριτική της αντιπολίτευσης, δεν αποτελεί παρά επιβεβαίωση της αδυναμίας και της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης».

Οι εκπλήξεις στην ομιλία Ανδρουλάκη

Εκτός από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είχε και πολλούς αυτοδιοικητικούς καθώς απέχουμε λίγες μόνον εβδομάδες από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Αυτοδιοικητικούς όχι μόνον αυτούς οι οποίοι έχουν πολιτική αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, όπως οι δήμαρχοι Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος ή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου. Ήταν και ορισμένοι από το γαλάζιο στρατόπεδο οι οποίοι προσήλθαν υπό τον θεσμικό τους μανδύα. Όπως ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος περιέργως ένιωθε σαν στο σπίτι του. Ήταν επίσης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Λάζαρος Κυρίζογλου, όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από τον κεντρικό δήμο ήταν και άλλοι δύο υποψήφιοι, οι Στέλιος Αγγελούδης και Σπύρος Πέγκας, οι οποίοι συνοδεύονταν από υποψήφιους των συνδυασμών τους. Απ’ όλους αυτούς ο μόνος που χειροκροτήθηκε μπαίνοντας στην αίθουσα ήταν ο Αγγελούδης, απόδειξη ότι ο Στέλιος κάνει περισσότερο γκελ στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. To παρών έδωσαν στην ομιλία Ανδρουλάκη και οι δύο υποψήφιοι για το δήμο Καλαμαριάς που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Βάρδας και η Χρύσα Αράπογλου την οποία χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου