Tuesday, 14 May, 2024

Ευρωεκλογές, Δημοσκόπηση Marc: Περνά τον πήχη του 33% η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρές πιθανότητες να φτάσει και να ξεπεράσει τα ποσοστά των προηγούμενων ευρωεκλογών, πιάνοντας τον πήχη και ικανοποιώντας τον εκλογικό στόχο που έθεσε για το κυβερνών κόμμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτό υποδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Νέα Δημοκρατία
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση της Marc δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης της δύναμής της, αφού συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, ενισχύεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα και φτάνει το 30,6%, ποσοστό υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιτυγχάνει συσπείρωση των ψηφοφόρων της.

ΣΥΡΙΖΑ
Σε ανοδική τροχιά κινείται εν τούτοις και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ανεβάσει την απήχησή του κατά 2,7% το τελευταίο τρίμηνο και με 12,8% βρίσκεται ξεκάθαρα στη δεύτερη θέση, χωρίς όμως να είναι σε θέση να ανατρέψει τους συσχετισμούς όπως θα ήθελε ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης.

Πτωτικά το ΠΑΣΟΚ, ανοδικά ο Βελόπουλος
Πτωτικά, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που έχει χάσει 4% από τον περασμένο Ιανουάριο και απέχει πολύ από το στόχο του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τέλος, ανοδικά κινείται η Ελληνική Λύση, η οποία έχει κερδίσει 3% μονάδες το τελευταίο τρίμηνο και μπορεί να ενισχυθεί κι άλλο, λεηλατώντας τις ψήφους των Σπαρτιατών, στους οποίους δεν επιτράπηκε η συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος της Marc,

η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λάβει το 33,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 14,7%, το ΠΑΣΟΚ το 11,4% η Ελληνική Λύση το 9,8%, το ΚΚΕ το 8,5%, η Πλεύση Ελευθερίας το 5,3%, η Νίκη το 3,4%, η Νέα Αριστερά το 2,5% οι Σπαρτιάτες (αν συμμετείχαν) το 2,4%, το ΜεΡΑ25 το 2,4%, η Φωνή Λογικής το 2,2% και οι Δημοκράτες το 1,7%.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει το 33,12% των ψήφων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου