Saturday, 27 April, 2024

Ζέρβας: Ευχαρίστησε τον Ιμάμογλου για τη φιλοξενία στην… Ιστανμπούλ!

Όλα καλά με τον Ζέρβα, κανένα σχόλιο, κανένας σάλος… όλοι έγραψαν απλά ότι έγιναν οι συναντήσεις!

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συναντήθηκε το Σάββατο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στο πλαίσιο επίσκεψης του στην πόλη.

Στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι διεξήχθη συζήτηση για το βυζαντινό παρελθόν, την ιστορία, τον πολιτισμό και της αρχιτεκτονική της πόλης, καθώς και για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στη συνάντηση με τον κ. Ιμάμογλου συζητήθηκαν η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και προετοιμασίας των πόλεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, καθώς και ζητήματα πολιτικής προστασίας. Πέραν αυτών συμφωνήθηκε ο διαμοιρασμός τεχνογνωσίας και η συνεργασία στα πεδία του τουρισμού, της χρήσης και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών (σ.σ. smart cities) και περιβάλλοντος, καθώς οι αστικές προκλήσεις είναι παρεμφερείς για κάθε πόλη. Αλγεινή εντύπωση βέβαια προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε τον Ιμάμογλου για τη… φιλοξενία στην Ιστανμπούλ και όχι στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Ιμάμογλου που έχει βρεθεί και στα Γιαννιτσά μάλλον είναι πιο Έλληνας από τον… Έλληνα δήμαρχο! 

Όταν το έκανε αυτό ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, το 2009 σε τηλεοπτικό παιχνίδι, τότε που ήθελε να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή, με το κόμμα της “Δράσης” ξέσπασε σάλος πανελλαδικά από τα ΜΜΕ … Τώρα, τι έγινε; Κανείς δεν άκουσε;

Εν συνεχεία, σε ότι έχει να κάνει με την επίσκεψη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» ο κ. Ζέρβας πρότεινε τη δημιουργία ομάδων εργασίας μεταξύ αντιδημάρχων και αξιωματούχων των δύο πόλεων που θα αναλάβουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση και εφαρμογή αυτών των προτάσεων. Μάλιστα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκε θετικά διακείμενος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι δύο άνδρες διαμόρφωσαν πρόταση δημιουργίας δικτύου ελληνικών και τουρκικών πόλεων, με έμφαση σε αυτές που έχουν λιμάνι.

Όπως και με τον κ. Βαρθολομαίο έτσι και στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ο κ. Ζέρβας απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη… πάλι καλά που δεν την αποκάλεσε αλλιώς!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου