Friday, 26 April, 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στην απουσία αντιπολίτευσης οφείλονται τα ποσοστά της ΝΔ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» κλήθηκε να σχολιάσει τα εκλογικά αποτελέσματα

αλλά και το γεγονός ότι το κόμμα του οποίου είναι επικεφαλής σημείωσε μεν επιτυχία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μπει στη Βουλή.

«Νομίζω ότι ο κόσμος από την μία πλευρά απονομιμοποίησε πρακτικές κομμάτων που μιλάνε στο όνομά του, ερήμην του και κυρίως που λένε τα χίλια αντίθετα από αυτά που κάνουν. Άρα δεν έδειξε εμπιστοσύνη σε κόμματα τα οποία εμφανίστηκαν ανακόλουθα, υποκριτικά και ψευδεπίγραφα και καλά έκανε και δεν έδειξε εμπιστοσύνη διαφορετικά θα ήταν θύμα και πάλι των ίδιων πρακτικών.

Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε αυτό το μεγάλο ποσοστό, που όμως στα αλήθεια είναι μία διατήρηση […] Κοιτάξτε, θεωρώ ότι (σ.σ. το ποσοστό της ΝΔ) είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την απουσία αντιπολίτευσης.

Και το έχω πει με όλους τους τρόπους και γι’ αυτό λέω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει η ‘Πλεύση Ελευθερίας’ στην επόμενη Βουλή, γιατί είναι και η μόνη που θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι βέβαιον ότι θα προκύψει μέσα από αυτή τη διαδικασία, την οποία όλοι διαβλέπουμε», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η νεολαία μας στηρίζει»

«Υπερισχύει σίγουρα η μεγάλη χαρά που έχουμε από το γεγονός ότι καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε πάρα πολλούς ανθρώπους, ειδικά το τελευταίο διάστημα», τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι αυτός «ο κόσμος που ενεργοποιήθηκε και έρχεται κοντά μας συνεχίζει να έρχεται με μεγάλη ορμή, με μεγάλη αποφασιστικότητα να προσπαθήσουμε να μας δώσει τη δύναμη να τον υπερασπιστούμε και έτσι να επιστραφεί αυτή η δύναμη στον κόσμο αυτόν».

«Προσωπικά είναι πολύ μεγάλη χαρά μου γιατί ανάμεσα στους ανθρώπους που έρχονται κοντά μας είναι πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι που με παίρνουν τηλέφωνο.Έχω δώσει δημόσια το κινητό μου και με παίρνουν τηλέφωνα παρέες και μου εκφράζουν τη στήριξή τους ή μου κάνουν ερωτήσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα ή μου λένε από εχθές το βράδυ ‘μην το βάζεις κάτω, θα μπούμε στις 25, θα μπούμε την επόμενη φορά, η νεολαία σε στηρίζει’. Είναι πάρα πολύ ελπιδοφόρο αυτό ακριβώς γιατί στη νέα γενιά υπάρχει-εγώ έτσι το βλέπω- η πιο καθαρή ματιά στα πράγματα, οι νέοι άνθρωποι, οι έφηβοι και οι μετέφηβοι για μένα διάγουν και την πιο σοφή περίοδο της ζωής», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα να ερμηνεύσει πώς το κόμμα του κυρίου Βαρουφάκη, που ως κοινοβουλευτικό κόμμα είχε τα προνόμια της κάλυψης από τα μίντια τερμάτισε πίσω από την «Πλεύση Ελευθερίας» η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Είναι απόφαση μου και είναι και η διάθεσή μας να μην ασχοληθούμε πραγματικά στην πορεία προς τις εκλογές με εκείνους οι οποίοι απέτυχαν, κατέρρευσαν και στην ουσία ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι δεν στάθηκαν ικανοί να υπερασπιστούν τον κόσμο με έναν επάξιο τρόπο ώστε να κερδίσουν ή να αυξήσουν την εμπιστοσύνη. Ο κόσμος έχει ανάγκη από υπεράσπιση. Αυτό είναι σίγουρο. Εγώ αυτό κάνω στη ζωή μου και το κάνω πολύ μαχητικά και ως δικηγόρος. Για να υπερασπιστείς τον κόσμο πρέπει να δώσεις μάχες όχι απλώς να κάνεις φιγούρα ή να κάνεις, αν θέλετε, εθιμοτυπικές παραστάσεις στη Βουλή, χρειάζεται πραγματικά ζωντανή αντιπολίτευση και αυτό είναι που έχουμε σκοπό εμείς να κάνουμε. Νομίζω ότι στοίχισε σε όλους και μου δίνετε την ευκαιρία να το πω, στοίχισε σε όλους ότι δέχτηκαν και κανόνισαν να κάνουνε μεταξύ τους μια συζήτηση τα έξι κοινοβουλευτικά κόμματα, εκπροσωπούμενα από έξι άνδρες αρχηγούς και ακόμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τους αρχηγούς τους κάνανε ότι δεν άκουγαν το αίτημα που υπέβαλα ως μοναδική γυναίκα αρχηγός κόμματος και αρχηγός του πρώτου σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικού κόμματος να είμαι στο ντιμπέιτ», ανέφερε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου