Saturday, 18 May, 2024

«Κακός χαμός» με Καμμένο στη Βουλή: To κέρατο, το κότερο και το… αλκοόλ!

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την ομιλία του Πάνου Καμμένου στη διαδικασία για την παροχή ψήφου στη Βουλή, όταν από τα έδρανα ακούστηκαν κατηγορίες περί αλκοόλ

ενώ ο καβγάς συνεχίστηκε με τη βουλευτή της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη.
Την παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη προκάλεσε η αναφορά του Θεόδωρου Καράογλου από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο πως είχε καταναλώσει αλκοόλ. “Η φράση να διαγραφεί από τα πρακτικά” παρεβένη ο αντιπρόεδρος της Βουλής που προήδρευε εκείνη την ώρα.
Λίγο νωρίτερα άναψε καβγάς μεταξύ του προέδρου των ΑΝΕΛ και της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη. Ο Πάνος Καμμένος παρουσιάζοντας μια παλαιότερη επερώτηση της Ν.Δ., αναφέρθηκε στο όνομα της βουλευτού καθώς ήταν μία από εκείνους που την είχαν υπογράψει προκαλώντας την αντίδραση της.
Στις διαμαρτυρίες της απάντησε πως “βόλτα με το κότερο δεν σε πάω που να χτυπιέσαι κάτω” με εκείνη να ζητά το λόγο επί προσωπικού και τον Νικήτα Κακλαμάνη να την επαναφέρει στην τάξη “για να μην με αναγκάσετε να σηκωθώ όρθιος”.
“Να με πας στο δικαστήριο και στο κακουργιοδικείο. Όπου θες να με πας, εγώ δεν απειλούμαι από δικαστήρια. Κάτσε κάτω, κάτσε κάτω” απάντησε από πλευράς του ο Πάνος Καμμένος.
Όπως διευκρίνισε αργότερα αναφέρθηκε στο οικογενειακό κότερο που είχε “πρωταγωνιστήσει” σε καταγγελίες εναντίον του και στο οποίο είχε φιλοξενήσει κατά το παρελθόν τη βουλευτή. “Δεν θα την ξαναπάω βόλτα. Αυτό είπα” σχολίασε.
Λίγο αργότερα ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε μια παροιμία για να δείξει πως εκείνος παραμένει πιστός στις θέσεις του σε σχέση με άλλα πολιτικά κόμματα. “Όταν θα μάθει ο κερατάς την τέχνη του κεράτου, μέλι και γάλα γίνεται με τη νοικοκυρά του” είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Θεοδωράκης: Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι καταψηφίζει μη δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης. Τόνισε επίσης ότι οι 4 από τους 6 βουλευτές που δήλωσαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, απ’ άλλα κόμματα, αρνούνται να εξηγήσουν τη ψήφο τους.
«Η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει τα όσα έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση και δίνοντας λευκή επιταγή για όσα θα κάνει», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε πως η ψήφος των βουλευτών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ είναι ψήφος μιας χρήσης και άμεσης απόδοσης. «Πρόκειται για ντεμέκ με κουστούμια κι όχι με φουστάνια», συμπλήρωσε.
«Ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση σημαίνει και ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ισχύει το αντίθετο. Ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νόμισε ότι θα διαλύσει την αντιπολίτευση η οποία οχυρώθηκε στις κομματικές της γραμμές.
Κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα όσοι βουλευτές αποχωρούν από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν και χαρακτήρισε γελοιότητες την αφισοκόλληση εναντίον βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Έχουμε και εθνικιστές κουκουλοφόρους», επεσήμανε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλούμενος τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία της οικονομίας διερωτήθηκε αν νοιάζεται κανείς για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
«Αξίζουμε μια Ελλάδα αλλιώς, το Ποτάμι θέλει μια Ελλάδα αλλιώς κι ο λαός θα πρέπει άμεσα να κληθεί να αποφασίσει. Να μπει ένα τέλος σ΄αυτή τη κατάσταση που ζούμε. Χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου