Saturday, 11 May, 2024

Κατρίνης για υπόθεση Ασημακοπούλου: “Τελικά η Μπογκοτά δεν είναι τόσο μακριά από την Αθήνα”

Στην υπόθεση διαρροής e-mail των αποδήμων στο γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και την “ύποπτη” διάρρηξη που διαπράχθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

“‘Ξαφνικά’ τα αρχεία εξαφανίζονται…λόγω κλοπής!!! Και κάπως έτσι, σταματά ουσιαστικά η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αρχή Προστασίας, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ (και κυβερνητικη γραμμή από την αρχή) ότι τα στοιχεία των αποδήμων δόθηκαν…τον Ιούνιο του 2023” αναφέρει. Υπενθυμίζεται πως χτες, Παρασκευή (26/4), το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών για την υπόθεση Ασημακοπούλου παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και στον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως γίνονται “συστάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα” ενώ ανακοίνωσε πως “συστήνονται πειθαρχικές ενέργειες κατά αγνώστων προσώπων”.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Κατρίνη
“Σκάνδαλο Ασημακοπούλου-ένα άδοξο «φινάλε»

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζητά από το ΥΠΕΣ τα στοιχεία των εκλογέων του εξωτερικού από τους υπολογιστές του υπουργείου για να συγκρίνει τα υπάρχοντα αρχεία σε σχέση με αυτά που υπήρχαν πριν τη διαρροή (αντί να πάει και να τα κατασχέσει). Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει επίσημο αίτημα της Αρχής στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει.

«Ξαφνικά»…τα αρχεία εξαφανίζονται…λόγω κλοπής!!! Και κάπως έτσι, σταματά ουσιαστικά η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αρχή Προστασίας, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ (και κυβερνητικη γραμμή από την αρχή ) ότι τα στοιχεία των αποδήμων δόθηκαν…τον Ιούνιο του 2023.
Γιατί τελικά, η Μπογκοτά δεν είναι τόσο μακριά από την Αθήνα”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου