Saturday, 27 April, 2024

Κυβέρνηση εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της Κολοβού

Σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τον πλειστηριασμό του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού για χρέος 15.000 ευρώ σε πιστωτική κάρτα, όπως αναφέρει η ίδια.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της κ. Κολοβού, κατοχυρώθηκε σε πλειοδότη στις 16 Μαρτίου του 2022.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας μάλιστα  στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, είπε πως το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου βγήκε σε πλειστηριασμό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο του 2019, καταλογίζοντας «υποκρισία» στον Αλέξη Τσίπρα που την επισκέφθηκε στο σπίτι της.

Ο κ. Σκυλακάκης παρουσίασε και έγγραφο από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών e-auction, τα οποία είχαν ως «ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού» τις 20/3/2019 και ως «ημερομηνία διεξαγωγής πλειστηριασμού» τις 9/10/19, δηλαδή μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία. «Ο πρώτος πλειστηριασμός, που δεν τελεσφόρησε, της οικίας της κας Κολοβού έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και με τα funds που μπόρεσαν να αγοράσουν και αυτό και χιλιάδες άλλα δάνεια με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ επίσης. Και είχε το θράσος να πάει εκεί χθες και να «πουλά» αλληλεγγύη», έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ κατήργησε κάθε προστασία πρώτης κατοικίας

«Τον Μάρτιο του 2019 νομοθετήσαμε τον νόμο 4605, στο πλαίσιο του οποίου καθιερώθηκε η διαδικασία ρύθμισης χρεών με πιστωτικά ιδρύματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στο πλαίσιο αυτό προστέθηκαν πέραν των φυσικών προσώπων και όσοι ασκούσαν εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα και είχαν λάβει δάνειο με υποθήκη της πρώτης κατοικίας, με την προϋπόθεση η αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει τα 175.000 ευρώ, αν στις οφειλές της περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια, και τα 250.000 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση. Επιπρόσθετα προβλεπόταν κρατική επιδότηση της δόσης της νέας ρύθμισης (σε δανειολήπτες με συγκεκριμένα εισοδηματικά-κοινωνικά κριτήρια)», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για τους «αριστερούς του χαβιαριού» 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε, παρά τις αντίθετες απαιτήσεις, εν ενεργεία τις διαδικασίες του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη. Θέσπισε ένα μεταβατικό μηχανισμό, σύμφωνα με τον οποίο και με την οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου οι Τράπεζες ήταν υποχρεωμένες και δικαστικώς να ρυθμίσουν τα δάνεια επί ακινήτων πρώτης κατοικίας. Το νόμο αυτό μάλιστα, τον παράτεινε η Κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι την κατάργηση του από τον νέο πτωχευτικό νόμο 4738/2020 (27/10/2020), ο οποίος καταργεί κάθε προστασία πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε ο κ. Φλαμπουράρης. Σύμφωνα, εξάλλου, με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πλειστηριασμός δεν έγινε ποτέ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

«Το 2022, που έγινε ο πλειστηριασμός, ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ; Το 2022, που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου με αλυσοπρίονο, ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ;  Το 2022, που επιχείρησαν να τη βγάλουν σηκωτή μέσα από το σπίτι της, ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ;», αναρωτιούνται οι ίδιες πηγές.

Κολοβού: Μου άφησαν μόλις 1.000 ευρώ από τις 52.000 του πλειστηριασμού

Η ίδια η δημοσιογράφος, σε νεότερη ανάρτησή της, αναφέρει πως από το ποσό των 52.000 ευρώ, που της κατατέθηκε λόγω του πλειστηριασμού του σπιτιού της, της έμεινα στον λογαριασμό μόλις 1.000 ευρώ. Όπως αναφέρει, το υπόλοιπο ποσό κατασχέθηκε από εφορία και ΕΦΚΑ για οφειλές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και παλαιές απλήρωτες κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου