Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε κατά Τσίπρα» λέει η Αχτσιόγλου

Στα άκρα βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ των δύο μονομάχων, της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη

λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες του β’ γύρου για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την τακτική της ευθείας επίθεσης κατά Κασσελάκη.

Όπως σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου, ο κ. Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της και μάλιστα επισήμανε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή». Πρόσθεσε δε πως ο συνυποψήφιός της «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αχτσιόγλου: Το βάρος της ενότητας πέφτει στην άλλη πλευρά

Η Έφη Αχτσιόγλου πέταξε το μπαλάκι της ενότητας του κόμματος, την επόμενη ημέρα, «στην άλλη πλευρά».

«Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη ημέρα υπό την προϋπόθεση ότι θα μιλάμε πολιτικά. Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει πολιτικά, να δούμε ποια πολιτικά στοιχεία καταθέτει κάθε υποψήφιος και να μπορούν οι πολίτες την Κυριακή να πάρουν θέση», είπε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας «έχω προτάσεις για το πώς πρέπει να γίνει η αντιπολίτευση, έχω έργο και κοινοβουλευτικό να επιδείξω». «Η ενότητα είναι ο κοινός παρονομαστής, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα, το ερώτημα της απόδειξής δεν είναι στην από εδώ πλευρά. Αυτό το βάρος το φέρει η άλλη πλευρά. Δίπλα στον κ. Κασσελάκη ο Παύλος Πολικής που κάνει διαρκείς επιθέσεις σε μένα και σε άλλα στελέχη. Δεν νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενος, το έκανε και τον Μάιο, λίγο πριν τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπας είχε θέσει ερώτημα για την διαγραφή του για κινήσεις που έπλητταν το κόμμα. Δεν έφτασε μέχρι τέλους γιατί ο Παύλος Πολάκης έστειλε μια επιστολή που αναγνώρισε ότι έκανε λάθος», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Αχτσιόγλου: Κατεβαίνω για να γίνω η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Η κυρία Αχτσιόγλου αναγνώρισε μεν ότι είναι «αναμφίβολο το επικοινωνιακό χάρισμα Κασσελάκη», ωστόσο πρόσθεσε ότι «την Κυριακή πηγαίνουμε να επιλέξουμε μελλοντικό πρωθυπουργό».

«Το ότι η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη βοήθησε στην τόνωση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο. Το ερώτημα είναι αν κανείς μένει σε αυτά τα χαρακτηριστικά ή στην ουσία. Την Κυριακή πάμε να διαλέξουμε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να μιλάμε πολιτικά. Δεν μπορούμε να μείνουμε στα συνθήματα, πρέπει να δίνουμε και περιεχόμενο, για αυτό κάλεσα τον συνυποψήφιο μου σε debate. Δεν έχουμε ακούσει από εκείνον σχέδιο και πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις για τα πολιτικά θέματα ούτε έχουμε ακούσει οργανωτικές προστάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης σημαντικό είναι το θέμα της κοινοβουλευτικής παρουσίας».

«Κατεβαίνω με σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει κυβέρνηση και ναι, εγώ, να είμαι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, όχι απλά γιατί θα πω ότι το θέλω, αλλά γιατί θα καταθέσω ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα που μπορεί αυτό να το καταφέρει».

Αχτσιόγλου: Δεν έχουμε ακούσει σχέδιο από τον Κασσελάκη

Όπως τόνισε η κα Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης «λέει ότι εγώ θέλω να νικήσω τον Μητσοτάκη, αλλά δεν λέει πως αυτό θα γίνει. Δεν φτάνουν κάποιες ατάκες, πρέπει να υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Δεν μιλάει για το περιεχόμενο της πολιτικής όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήταν αναγκαίο κατά την γνώμη μου, όταν μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό θεσμικό αξίωμα». «Πρέπει να μπορεί κανείς να εξηγήσει πως θα γίνουν αυτά που λέει και από την άλλη, εγώ έχω και μια κυβερνητική θητεία που δείχνει ότι όταν χρειάστηκε έκανα κάποια πράγματα στον τομέα της εργασίας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, η Έφη Αχτσιόγλου, απάντησε ότι «υπάρχει έντονη ανάγκη για αλλαγή. Ο κόσμος είχε διάθεση ανανέωσης, για αυτό εμείς που είμαστε δύο νεότεροί υποψήφιοι είχαμε τόσο υψηλά ποσοστά».

Σχετικά με όσα λέγονται για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα από μέρους της, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Μου ανέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και στην αντιπολίτευση μου ανέθεσε τον τομέα των Οικονομικών, τον βασικό τομέα της αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση. Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, σε μια μεγάλη εκδήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίπλα του τέσσερα στελέχη: εμένα, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Διονύση Τεμπονέρα. Προσβάλει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα η συζήτηση περί υπονόμευσης, καθώς δεν τον φέρουν ικανό να αντιληφθεί ότι κάποιοι τον υπονομεύουν».

Αχτσιόγλου: Γιατί βγαίνω «ξύλινη»

Για το ότι εμφανίζεται «ξύλινη» προς τα έξω, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε: «Βλέπω την ανάγκη, όχι λόγω του Στέφανου Κασσελάκη, οι πολίτες να γνωρίζουν τους πολιτικούς ως πρόσωπα, να ξέρουν κάτι για την ζωή τους,. Κάθε φορά που είπα κάτι για την ζωή μου, για το παιδί μου, είδα μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαι τόσο αυστηρή, ας το πούμε έτσι, διότι έχω μέσα μου συνεχώς το συναίσθημα της ευθύνης ότι οι αποφάσεις μας επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους, ίσως γι’ αυτό».

Καταλήγοντας επεσήμανε πάντως ότι αν η ίδια εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή θα αξιοποιήσει τον Στέφανο Κασσελάκη την επόμενη ημέρα.

Αχτσιόγλου: Ποια είναι η θέση Κασσελάκη για τα ελληνοτουρκικά;

Εξάλλου, σε βίντεο που ανήρτησε η Έφη Αχτσιόγλου στην πλατφόρμα X, άφησε νέες αιχμές κατά του συνυποψηφίου της, απευθύνοντας ένα ερώτημα σε σχέση με τις θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Τον κάλεσε δε να πει ποια είναι η «θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας» και να απαντήσει αν «εξακολουθεί να πιστεύει στη θέσπιση επαγγελματικού στρατού».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου