Sunday, 26 January, 2025

Με εκατέρωθεν βολές το «διαζύγιο» που πήρε ο Θεοχάρης από το Ποτάμι

Αρχηγική περπατησιά από τον πρώην γενικό γραμματέα Εσόδων που ανεξαρτητοποιήθηκε κατηγορώντας το κόμμα του για «διγλωσσία» -«Πολυγλωσσία» αποδίδει στον ίδιο το κόμμα του και του ζητά να παραδώσει τη βουλευτική έδρα

«Επώδυνο» αποδείχθηκε το διαζύγιο ανάμεσα στον Χάρη Θεοχάρη και το Ποτάμι, αφού ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αποχώρησε από τη Σεβαστουπόλεως σε συνθήκες σφοδρής σύγκρουσης και αλληλοκατηγοριών με το Κίνημα με το οποίο εξελέγη βουλευτής.

Ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος προετοιμάζει τη δική του αρχηγική περπατησιά, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, που έφερε στο φως το κείμενο της διακήρυξης για την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης με την επωνυμία «Δύναμη Πολιτών», κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Ποταμιού γι΄ αυτή την πρωτοβουλία του και απάντησε με την ανεξαρτητοποίησή του και κατηγορίες για «διγλωσσία» από την ηγεσία της Σεβαστουπόλεως, η οποία τον κάλεσε να παραδώσει την έδρα.

Ειδικότερα, μετά την ανοιχτή επιστολή, με αποδέκτη τον Σταύρο Θεοδωράκη, που απέστειλε ο 46χρονος πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων για να κάνει γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής, από το Ποτάμι εκδόθηκε η ακόλουθη με την οποία ο μέχρι πριν από λίγο καιρό κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εμφανίζεται να υποστηρίζει αντικρουόμενες απόψεις.

«Την Άνοιξη του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ (γιατί ο Τσίπρας ήταν ανίκητος)», αναφέρεται. «Τον χειμώνα του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ (γιατί το Ποτάμι πέφτει)», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Την Άνοιξη του 16 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ (γιατί ο Μητσοτάκης ανεβαίνει)».

«Ενδιαμέσως στο συνέδριο προσπάθησε να μαζέψει υπογραφές για να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος αλλά δεν τα κατάφερε», προστίθεται. «Μας τρέλαινε λίγο όλους στο Ποτάμι με τις συνεχείς μετατοπίσεις του αλλά το υπομέναμε μέχρι που κατάντησε μια κουραστική ιστορία».

Σύμφωνα με τη Σεβαστουπόλεως, στις 7 το απόγευμα της Τρίτης η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος κάλεσε τον κ. Θεοχάρη «να δώσει εξηγήσεις μετά από καταγγελίες δεκάδων στελεχών ότι τους καλούσε να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη μιας νέας πολιτικής κίνησης». Και, όπως σημειώνεται «αντί να έρθει και να απαντήσει στις καταγγελίες, μια ώρα μετά προτίμησε να φύγει από το Ποτάμι κρατώντας όμως την έδρα του Βουλευτή. Ήθη παλαιοκομματικά».

«Προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο»

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης, στην επιστολή αποχώρησής του διατύπωνε αιχμές για «διγλωσσία», υποστηρίζοντας ότι το Ποτάμι από τη μια έκανε αντιπολίτευση και από την άλλη έδινε στήριξη στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και ότι συμπορευόταν και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοχάρη προς τον επικεφαλής του Ποταμιού έχει ως εξής:

Αγαπητέ Σταύρο,

Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Ακούσαμε το κάλεσμά σου, σε εμπιστευτήκαμε, παραμερίσαμε αναστολές και αμφιβολίες. Σε στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αγωνιστήκαμε, δουλέψαμε, υψώσαμε τη φωνή της λογικής.

Έγιναν όμως λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων.

Πάνω απ´ όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη.

Εμφανιζόμασταν πρόθυμοι για κυβερνητική συνεργασία χωρίς προϋποθέσεις.

Ίσως δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Σημασία έχει πως ο κόσμος που μας ψήφισε έχει ακόμη την ίδια ανάγκη για εκπροσώπηση. Νιώθει ακόμη το ίδιο κενό όπως τότε.

Σήμερα, η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, ο καθένας μας με όσες δυνάμεις διαθέτει.

Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία.

Η χώρα και η ιστορία όμως δεν θα μας συγχωρήσουν που προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο.

Αυτήν υπηρέτησα και αυτή θα συνεχίσω να υπηρετώ όχι μέσα από διαδικασίες γιαθέσεις και προσωπικές επιβεβαιώσεις. Μέσα από την παρρησία και την εκπροσώπηση όσων με εμπιστεύτηκαν από τον Ιανουάριο και μετά. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που κάθε νέος πολιτικός σαν και εμένα πρέπει να έχει απέναντι στη νέα γενιά.

Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν. Θα συνεχίσω όμως να δίνω τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18 χιλιάδες πολίτες της Β’ Αθηνών που με ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Χάρης Θεοχάρης».

Γιατί δεν παραδίδει την έδρα;

Το Ποτάμι κάλεσε τον κ. Θεοχάρη να παραδώσει την έδρα, με το επιχείρημα ότι «οι βουλευτές αυτής της Βουλής δεν εκλέχθηκαν με σταυρό, αλλά με λίστες, στις οποίες», όπως αναφέρεται, «κατατέθηκαν από τον επικεφαλής του Κινήματος και μετείχε με χαρά ο Χάρης Θεοχάρης».

Μάλιστα, τίθεται προς τον ανεξαρτητοποιηθέντα βουλευτή ερωτήματα, όπως: Αφού διαφωνούσε σφόδρα με την περυσινή πολιτική του κόμματος γιατί δέχτηκε να μπει στις λίστες; Για να μη χάσει την καρέκλα του βουλευτή; Και γιατί δεν παραδίδει τώρα την έδρα αφού συνεχίζει να διαφωνεί σφόδρα; Και να αρχίσει από το μηδέν μια νέα αρχηγική καριέρα».

protothema.gr

Με εκατέρωθεν βολές το «διαζύγιο» που πήρε ο Θεοχάρης από το Ποτάμι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου