Friday, 26 April, 2024

Με 30 παρεμβάσεις έρχεται στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΝΔ και της παρουσίας του προέδρου της

Με 30 παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσει η Νέα Δημοκρατία την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από τις γραμματείες της ΝΔ κυρίως στη Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και σηματοδοτούν την προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει «άνοιγμα» στην κοινωνία, κάτι που ξεκίνησε με περιοδείες του σε περιοχές της χώρας (ήδη έχει επισκεφθεί Ζάκυνθο και Νεμέα) και ο πρόεδρος του κόμματος. «Η Νέα Δημοκρατία κοντά στην κοινωνία. Αφουγκράζεται τους πολίτες, αναζητά νέες ιδέες, στηρίζει τις δομές αλληλεγγύης, προτείνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα. Η νέα εξόρμηση ξεκινά, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τη Μακεδονία και τη Θράκη, για να επεκταθεί στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα. Ύστερα από οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτές, γραμματείες και τοπικά στελέχη προετοιμάζουν σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στη Βόρεια Ελλάδα», λένε από τη Νέα Δημοκρατία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις για την κεντρική πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις και τα Βαλκάνια, την παιδεία, ενώ θα γίνουν και επισκέψεις κλιμακίων βουλευτών και στελεχών σε κοινωνικές δομές, επιστημονικούς φορείς, εργατικά κέντρα, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς κ.ά. Μεταξύ των πολλών εκδηλώσεων: «5 προβλήματα – 5 λύσεις» (12/9, Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς) από τη γραμματεία Επιστημονικών Φορέων, «Νέο status quo σε Ευρώπη και Βαλκάνια» (13/9, Πολιτιστικό Κέντρο Παύλου Μελά) από τη γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε., «Τι είναι μεταρρυθμίσεις – Τι είναι λαϊκισμός και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας» (14/9, Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων) από τη γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας και «Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία για μια σύγχρονη Δημοκρατία» (15/9, δημαρχείο Θεσσαλονίκης) από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη

Οι εκδηλώσεις αυτές εκτός από το ότι σηματοδοτούν την προσπάθεια για «κοινωνικό άνοιγμα», θα προετοιμάσουν και την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος στη ΔΕΘ, την πρώτη του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι συσκέψεις είναι διαρκείς στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ αλλά και στη ΝΔ Θεσσαλονίκης, ενώ την προηγούμενη Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα με αντικείμενο το πρόγραμμα της επίσκεψής του. Αυτό δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αλλά θα είναι τριήμερο, από την Παρασκευή 16 ως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Τζιτζικώστα να μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή με την Επιτροπή Περιφερειών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το προσφυγικό, κάτι που αποτυπώνει πως τουλάχιστον στο προσκήνιο οι μεταξύ τους πάγοι λιώνουν. Επίσης, αναμένεται να επισκεφθεί επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών, να έχει σύσκεψη με φορείς της πόλης και να συναντηθεί με βουλευτές και κομματικά στελέχη στα νέα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του θα έχει ασφαλώς και τα καθιερωμένα: ομιλία στους παραγωγικούς φορείς στο «Βελλίδειο», εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου καθώς και επίσκεψη στους χώρους της ΔΕΘ και συνάντηση με τη διοίκηση ΔΕΘ-Helexpo.

Tι θα πει στην ομιλία του

Σε ό,τι αφορά το τι θα πει στην ομιλία του, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη μεταφέρουν στη «Μ»: «Σίγουρα δεν θα πει υποσχέσεις. Δεν θα πει μεγάλα λόγια, αλλά θα μιλήσει με ρεαλισμό και ειλικρίνεια». Στη Νέα Δημοκρατία προσδίδουν μεγάλη σημασία στην παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και την ομιλία του στη ΔΕΘ, εκτιμώντας αφενός πως αποτελεί έναρξη μιας νέας πολιτικής αλλά και εσωκομματικής περιόδου. Η εντολή είναι σαφής, όπως προέκυψε και στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη: «Φουλ επίθεση στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα». Αφετέρου διότι δεν αποκλείουν οι οικονομικές εξελίξεις και αυτές της δεύτερης αξιολόγησης να οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις.

«Συμφωνία αλήθειας» είναι το σύνθημα που θα προβάλει η ΝΔ στη ΔΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: Θα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα για υποσχέσεις που δεν τήρησε ειδικά από το βήμα της ΔΕΘ στις ομιλίες του το 2014 και το 2015, δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η χορήγηση 13ης σύνταξης. Επίσης θα καταγγείλει τα νέα μέτρα φορολογίας και, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός του, θα επιμείνει στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών και εξασφάλιση πόρων από μείωση δημοσίων δαπανών. Θα παρουσιάσει επίσης πλαίσιο κινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις.

makthes

Με 30 παρεμβάσεις έρχεται στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου