Monday, 20 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Προχωρώ σε συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο μεγάλος νικητής των χθεσινών (25/6) εκλογών Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος

έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Εξαρχής στόχος μου ήταν να έχουμε σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη που εναποθέτει ο λαός στους ώμους μου».

Και συνέχισε: «Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Θα κάνω πράξη μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Έχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα προχωρήσω αμέσως στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης “σκληρής δουλειάς”».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών είπε πως «επιφύλαξε ορισμένες εκπλήξεις».

«Έχουμε οκτακομματική βουλή, η οποία ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Αν δεν ίσχυε θα η βουλή θα ήταν πεντακομματική» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ωστόσο ότι «η δημοκρατία μας είναι ώριμη να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις» υπογράμμισε.

Με τη σειρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η δημοκρατία μας αποδείχτηκε ανθετική μέσα από μια σειρά κρίσεων τα τελευταία χρόνια.

«Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον αισιοδοξία» τόνισε με νόημα η ίδια.

Την προεκλογική δέσμευσή του για ανακάτεμα της κυβερνητικής «τράπουλας» είναι έτοιμος να υλοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου να αναμένεται στις 17:00. Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη επικρατεί πυρετός διεργασιών και επαφών, καθώς σβήνουν και γράφουν διαρκώς ονόματα και οι «καραμπόλες» είναι διαρκείς.

Ενδεικτική εξάλλου είναι πρόσφατη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το κυβερνητικό σχήμα που σχεδιάζει αν εκλεγεί, είχε ξεκαθαρίσει πως «κάποιοι από το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να κάτσουν στον πάγκο. Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί».

Το στενό επιτελείο

Στο στενό επιτελείο του κυρίου Μητσοτάκη προστίθενται πλέον ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος μέχρι τις εκλογές εκτελούσε χρέη άτυπου συμβούλου του προέδρου της ΝΔ και πλέον θα είναι ο ένας εκ των τριών υπουργών Επικρατείας. Στους υπουργούς Επικρατείας και ο Μάκης Βορίδης, με αρμοδιότητα το κοινοβουλευτικό έργο.

Θέση υπουργού επικρατείας, με αρμοδιότητα τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, αναλαμβάνει και ο Άκης Σκέρτσος, που αφήνει το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου, το οποίο παίρνει πλέον ο γραμματέας της Κ.Ε της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου