Saturday, 27 April, 2024

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, με συνθήματα “Νάτος ο Πρωθυπουργός”!

«Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη»

τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο Export Summit VII του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μητσοτάκης, συνόψισε το διακύβευμα των εθνικών εκλογών ως εξής: «Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα».

«Είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν την ισχυρή ανάπτυξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα κατά την άφιξή του στην Export Summit. Σχολιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως αντί να απολογηθεί επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία σημείωσε ότι λέει “όχι” στις εκλογές του φανατισμού και των συνθημάτων.

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους επιχειρηματίες
«Όποιος απολαμβάνει κίνητρα για να δράσει, αναλαμβάνει και υποχρεώσεις», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο. «Αυτό θα πει ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως. Και ότι οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους» πρόσθεσε μεταξύ άλλων και επισήμανε: «Υπάρχει και η κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας. Κι αυτήν καλείται να υπηρετήσει το συμβόλαιο εργαζομένων – επιχειρήσεων – κράτους, που εισηγείται η ΝΔ».

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ
Μιλώντας για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί κεντρικό βραχίονα οι εξαγωγές και η εξωστρέφεια και ξεκαθάρισε πως «τα περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν και επιτέλους η ελληνική επιχειρηματικότητα θα αφεθεί ελεύθερη να δημιουργεί προστιθέμενη αξία, πλούτο και κυρίως πολλές νέες δουλειές». «Θα στηρίξουμε τις επενδύσεις με μια πραγματική αποκατάσταση της ρευστότητας«, συμπλήρωσε και σημείωσε ότι θεωρεί αυτονόητο «ότι θα τηρείται απαρέγκλιτα η εργατική νομοθεσία». «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από το κράτος να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους», πρόσθεσε και επισήμανε ότι θα αποτέλεσε μέριμνά του «να προχωρήσουν έργα συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που αφορούν τη δημιουργία νέων σχολείων».

Ανάδειξη του brand Μακεδονία
«Είναι πολλές οι δυνατότητες που έχουμε ως προς την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απευθυνόμενους προς τους παραγωγούς της Μακεδονίας τους διαβεβαίωσε ότι αποτελεί για τον ίδιο «προτεραιότητά η ανάδειξη του brand Μακεδονία και στόχος να δηλώνει όχι μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, αλλά και την παραγωγή υψηλής ποιότητας γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων». «Καλά οργανωμένη διεθνή εκστρατεία επικοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανάδειξη της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας», ανήγγειλε με στόχο, όπως τόνισε, «το brand Μακεδονία να γίνει ένας πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών και να αποτελέσει κινητήριο μοχλό εξωστρέφειας για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι πρέπει να αναπτυχθεί επιτέλους στη Θεσσαλονίκη μια πραγματική ζώνη καινοτομίας. «Θα αναβαθμίσουμε και τη ΔΕΘ. Χρειάζεται έναν σημαντικό στρατηγικό επενδυτή», επισήμανε.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου