Saturday, 27 April, 2024

Οικονόμου σε Αλέξη Τσίπρα για γυναικοκτονίες: Είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά

Απάντηση στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τις γυναικοκτονίες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για επανακατάθεση της τροπολογίας για θεσμική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία ανέφερε πως: Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα. Μόνο που την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά.
Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό. Επιπλέον με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς.
Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψη της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου