Wednesday, 20 November, 2024

Οι υπουργικές «αρρυθμίες» στο εσωτερικό της Κυβέρνησης φέρνουν ανασχηματισμό

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τη δική του αυτοτελή φθορά, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει στον ανασχηματισμό

εντός του Ιουνίου, που θεωρείται «ουδέτερος χρόνος» σε σχέση με την κρισιμότητα του προηγούμενου διαστήματος.
Οι αρρυθμίες που παρατηρούνται ήδη στο εσωτερικό της κυβέρνησης αποκτούν επιδημική μορφή και αποδεικνύεται ότι μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες -αν όχι ανεπανόρθωτες- ζημιές, όπως φάνηκε χαρακτηριστικά στον χώρο του τουρισμού με τον κ. Θεοχάρη και τους χειρισμούς του, που είχαν ακόμη και διπλωματικές παρενέργειες, σε μια ιδιαίτερα λεπτή φάση των σχέσεών μας με την Ιταλία.
Σκληρή η συζήτηση για την πραγματική οικονομία
Τώρα, που κάθεται και ο κουρνιαχτός από τον κορονοϊό (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ξεσπάσει και δεύτερο κύμα της πανδημίας τους επόμενους μήνες), είναι βέβαιο ότι θα γίνει ακόμη πιο σκληρή η συζήτηση για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Εως τώρα, η υπόθεση με τον ιό αποδείχτηκε πολύ βολική για να δικαιολογήσει η κυβέρνηση και να καλύψει τα -όχι ιδιαιτέρως θετικά- αποτελέσματα του πρώτου επταμήνου της πολιτικής της. Ακόμη και στην παρούσα φάση, η ύφεση που ανακοινώθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2020 καλύπτεται εν μέρει από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν.
Αυτό που σίγουρα γίνεται δύσκολο πια για την κυβέρνηση είναι να διεκδικεί θετικό πρόσημο για την προ κρίσης περίοδο, παρουσιάζοντάς το ως εχέγγυο για την επόμενη ημέρα που ήδη ξεκινά. Οι πανηγυρισμοί για τα 32 δισ. ευρώ που προτείνει η Κομισιόν να δοθούν, από τα 750 δισ. του συνολικού «κουμπαρά», στη χώρα μας δεν φαίνεται, άλλωστε, να δημιουργούν το ανάλογο κλίμα, λόγω των αυστηρών και περίπλοκων προϋποθέσεων που τα συνοδεύουν μέχρι να φτάσουν (όσα φτάσουν) στην πραγματική οικονομία.
Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διασκεδάσει επίσης τις σχετικές εντυπώσεις, το καθεστώς «αυξημένης εποπτείας» -όπως κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται πλέον η μεταμνημονιακή μέγκενη-θα συνεχίσει να ισχύει και για το τελευταίο ευρώ που θα εκταμιεύεται. Μπορεί, μάλιστα, να έχει εκφραστεί επανειλημμένα η πεποίθηση ότι οι Έλληνες έχουν «σκληραγωγηθεί» από το 2010, και επομένως θα αντέξουν ευκολότερα από άλλους λαούς και αυτή τη φορά, αλλά υπάρχει και ο σοφός λαϊκός μύθος για το «υποζύγιο» που δεν αντέχει άλλο…
breaknews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου