Friday, 26 April, 2024

Ορκίζεται στη θέση του Παναγιώτη Σγουρίδη η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και το μεσημέρι της Τετάρτης (24.02.2016) η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα βρεθεί στο προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Σγουρίδη, η παραίτηση του οποίου έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στενή συνεργάτης του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, είχε μείνει εκτός υπουργικού σχήματος την τελευταία στιγμή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την προεδρία της Δημοκρατίας, η κα Χρυσοβελώνη θα ορικιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 15.30. Την ορκωμοσία θα τελέσει Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Η παραίτηση Σγουρίδη ήρθε μετά τις δηλώσεις του ότι ο Αλέξης Τσίπρας “παραπλάνησε τους αγρότες, όπως έκαναν και οι Σαμαράς – Παπανδρέου”, με τον τέως, πλέον, υφυπουργό να προσθέτει ότι “αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζουν”. Μετά το σάλο που προκλήθηκε και την οργή του πρωθυπουργού, που εκείνη την ημέρα βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Σγουρίδης υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθυξίας, η οποία και έγινε δεκτή.

Σε επιστολή του ο κ. Σγουρίδης ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, τονίζοντας πως “τίμησα την επιλογή τους, καταθέτοντας, καρδιά, ψυχή και έργο”.

“Συνεχίζω και στηρίζω την κυβέρνηση αυτή γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι η μόνη ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας” προσθέτει ο κ. Σγουρίδης, καταλήγοντας στην επιστολή του “για να μην γίνω εμπόδιο σ’ αυτή την ελπίδα, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, έθεσα την παραίτησή μου στην διάθεση του πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ που την έκανε δεκτή”.

www.newsit.gr

Ορκίζεται στη θέση του Παναγιώτη Σγουρίδη η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου