Saturday, 27 April, 2024

“Οχι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου σε νέα δομή μεταναστών

Την πρόταση δημιουργίας νέας δομής υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στο νησί απέρριψε με ψήφους 29 κατά και 13 υπέρ

το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Η συνεδρίαση διήρκεσε περισσότερο από έξι ώρες και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη.
Η νέα δομή είναι να κατασκευαστεί στην περιοχή Μπαμπακιές του Αίπους, όπως εισηγήθηκε ο δήμαρχος στην συνεδρίαση της Δευτέρας, 15 Φεβρουαρίου 2021.
Υπέρ της πρότασης του δημάρχου ψήφισαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι και κατά 29, δηλαδή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο ανεξάρτητος Χάρης Μπουρνιάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Αναβάτου Γιώργος Φιστές και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ζαννής Ζαννίκος.
Σε μια συνεδρίαση, που διήρκεσε πάνω από 5,5 ώρες, η πρόταση της δημοτικής αρχής προσέκρουσε στην ομόθυμη αντίθεση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τόσο σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη τοποθεσία, όσο και στον τρόπο με τον οποίο εισήλθε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην απεμπόληση των προηγούμενων ομόφωνων αποφάσεων.
Στην πραγματικότητα επιβεβαιώθηκε η επιμονή μέχρι σήμερα στην προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία μιας δομής έως 500 ατόμων, μόνον για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου