Saturday, 27 April, 2024

Ούτε λέξη για την ταμπακέρα από τον υπερφίαλο Βενιζέλο

Σε παράκρουση ο πρώην αντιπρόεδρος (της κυβέρνησης Σαμαρά) και αρχιτέκτονας του καταστροφικού PSI για τις αποκαλύψεις

της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

Tο γαρ πολύ της θλίψεως έχει μετατρέψει τον Ευάγγελο Βενιζέλο -ο οποίος κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό χωρίς τη θωρακισμένη και χλιδάτη BMW, χωρίς τον τίτλο του αναπληρωτή πρωθυπουργού και χωρίς καν την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- σε πολιτικό καλικάντζαρο! Ο υπερφίαλος κ. Βενιζέλος ομολογεί τελικά ότι δεν κοιμάται τα βράδια, όπως αναρωτήθηκε η εφημερίδα μας στη χριστουγεννιάτικη έκδοση, ισχυριζόμενος -σε μια προσπάθεια να κάνει φτηνή επίδειξη πνεύματος- ότι λαγοκοιμάται, για να βρίσκεται δήθεν σε εγρήγορση. Προφανώς όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της προεδρίας Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, όταν έσπευσε (από… δεοντολογία απέναντι στο κόμμα του) στο Ζάππειο για να αναλάβει πρόεδρος, με τα γνωστά αστεία αποτελέσματα από έναν… θαυμαστή του αλλά και από τους ψηφοφόρους!

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο λαλίστατος και πολυγραφότατος κ. Βενιζέλος εγκατέλειψε τη ζεστή γαλοπούλα, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα για να απαντήσει, χωρίς όμως να πει κουβέντα για την ταμπακέρα και κυρίως χωρίς να διαψεύσει τίποτα από όσα αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία». Τα βιβλία του, αλλά και τα πρακτικά της Βουλής είναι αποκαλυπτικά. Εξάλλου είναι γνωστός ο (ανύπαρκτος) σεβασμός του τόσο στη δεοντολογία (για να μη θυμηθούμε τον δολοφονικό νόμο περί Τύπου που κατασκεύασε για να φιμώνει τους δημοσιογράφους) όσο και απέναντι στον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος την πρώτη φορά αποφάσισε να απαντήσει στις αποκαλύψεις μας μέσω ραδιοφωνικού σταθμού (!!!) και τη δεύτερη μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο. Τόσο υπέρμαχος της δεοντολογίας είναι ο κ. Βενιζέλος, που στην παράκρουσή του ζήτησε από την Προεδρία να διαψεύσει τις φήμες περί δημοψηφίσματος που ο ίδιος διακίνησε με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα!

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Βενιζέλο:

1 Είναι ψέματα τόσα γράφει στο βιβλίο του περί δέσμευσης του Προέδρου να υπογράφει την πρόταση για δημοψηφίσματα;

2 Είναι ψέματα ότι δεν απάντησε ούτε λέξη, όταν ο Ν. Φίλης τον ξεσκέπασε εντός Βουλής;

3 Το προηγούμενο δημοψήφισμα (στο οποίο διαφωνούσε ο κ. Βενιζέλος) κρίθηκε αντισυνταγματικό;

4 Είναι ψέματα ότι δεσμεύτηκε μέσα στη Βουλή ότι θα προστατεύσει τους ομολογιούχους που είχαν εμπιστευτεί το ελληνικό PSI από το δολοφονικό «κούρεμα», όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία;

Αν και ο κ. Βενιζέλος και η δεοντολογία είναι έννοιες ασύμβατες, παραθέτουμε (όπως κάναμε και την πρώτη φορά) τις… αποκριάτικες αντιλήψεις του, τις οποίες έστειλε ανήμερα Χριστούγεννα και στις οποίες ισχυρίζεται μεταξύ άλλων: «…Την τελευταία εβδομάδα τους πατήσαμε τον κάλο σε δύο κρίσιμα θέματα. Το πρώτο ήταν η πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει μια ευθύγραμμη πορεία που οδηγεί σε εκλογές πριν την επίσημη υπογραφή του Μνημονίου τέσσερα που η ίδια κατέστησε δυστυχώς αναπόφευκτο και στο οποίο έχει ήδη δεσμευθεί για να πάρει ελάχιστα πράγματα για το χρέος. Η κυβέρνηση, όταν θα αναγκαστεί να προσφύγει στο εκλογικό σώμα, θα το κάνει υπό συνθήκες ακραίας ρήξης και απλουστευτικών διλημμάτων.

Αρα ή νέα φάρσα δημοψηφίσματος ή δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές. Είπα λοιπόν ότι στην περίπτωση αυτή πρέπει να υπάρξει αντίσταση πολιτειακή και ο ΠτΔ οφείλει να αρνηθεί να συμπράξει. Aντί για αυτό, βλέπω η εφημερίδα “δημοκρατία” να επιμένει στη θεωρία ότι ο ΠτΔ δεν μπορεί να αντιδράσει, αν η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποφασίσουν δημοψήφισμα ρήξης με την Ε.Ε.! Γιατί ενοχλούνται; Χτυπήσαμε φλέβα υπαρκτού σχεδίου;» Και στη συνέχεια υπεραμύνεται του δήθεν σωτήριου PSI που στην πραγματικότητα κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και οδήγησε σε απόγνωση τους ομολογιούχους…

dimokratianews.gr

Ούτε λέξη για την ταμπακέρα από τον υπερφίαλο Βενιζέλο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου