Saturday, 27 April, 2024

Πρόταση μομφής: Ένταση από την ατάκα Φλωρίδη «για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπαζώματα»

Σε σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια οδήγησε η αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά «σπέκουλα» τα όσα λέγονται για «δήθεν μπαζώματα» του χώρου της τραγωδίας, ιδίως δε όταν ο Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι «όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν όλο αυτό το θολό πράγμα για τα μπαζώματα, αυτοί είναι για τα μπάζα».

«Δεν έγινε μπάζωμα μόνο, αλλά προσπάθεια εκσκαφής από το πρώτο κιόλας 24ωρο», παρενέβη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής, Χάρης Μαμουλάκης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε και σε υψηλούς τόνους έκανε λόγο «για εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης που έχει ως σκοπό να ελαχιστοποιηθεί ή και να καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς που λειτουργεί η ελληνική Δημοκρατία».
«Μια τέτοια εκστρατεία υπονόμευσης βασικών θεσμών, στρώνει το δρόμο γι’ αυτό που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε χαρακτηρίσει αριστερόστροφο φασισμό» είπε μάλιστα ο κ. Φλωρίδης, προκαλώντας την παρέμβαση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων.

«Ποιο είναι αυτό το παρακράτος που πριν από το κράτος, είχε πρόσβαση στο κρίσιμο υλικό το οποίο στη συνέχεια χάλκευσε, επεξεργάστηκε και το διένειμε για να στηρίξει αυτό το ψεύτικο αφήγημα, χειραγωγώντας την κοινή γνώμη;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

«Η κ. Καρυστιανού είναι η Νέμεσις», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας πως η μητέρα αυτή του θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία “Έριν Μπρόκοβιτς”.

«Οι ανθρώπινες τραγωδίες δεν προσφέρονται ως πολιτικές ευκαιρίες», ανταπάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε ότι «Όσοι εξωθεσμικοί παράγοντες επιχειρούν να αλλοιώσουν τη λειτουργία της δημοκρατίας, εφόσον συνεχίσουν να το επιχειρούν, θα υποστούν για μία ακόμη φορά συντριπτική ήττα, στο γήπεδο της πολιτικής και της αλήθειας».

Χρειάστηκε σήμα από εξωθεσμικά κέντρα για να καταθέσουν την δυσπιστία

Από την αρχή της ομιλίας του ο υπουργός Δικαιοσύνης έστρεψε με σφοδρότητα τα βέλη του τόσο προς το ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ που την συνυπέγραψε. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «χρειάστηκε να υπάρξει ένα σήμα από κάπου εξωθεσμικά για να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας», ενώ θα μπορούσε να λάβει την πρωτοβουλία αυτή τόσο κατά την συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής. “Όμως δεν περιμένατε ούτε να περάσει μια μέρα μετά από κυριακάτικο δημοσίευμα για να μην φανεί ότι είστε τόσο στοιχισμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικώς με τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλα Φαραντούρη, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν έχει σχέση με την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία που ξεκινάει από το 1974 και συνεχίζει μέχρι σήμερα”. Προσέθεσε ότι η άποψη ότι χρειαζόμαστε ελεύθερες εκλογές δεν είναι ξεκάρφωτη μόνο από τον αρχηγό της. Την ακολούθησε και ο κ. Φαραντούρης που κάλεσε σε επέμβαση ξένων δυνάμεων, καλώντας την Ευρωπαία Εισαγγελέα να ρίξει την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στις ενέργειες της κυβέρνησης για την διαλεύκανση του δυστυχήματος είπε πως “αυτή η κυβέρνηση της συγκάλυψης”, όπως κατηγορεί η αντιπολίτευση, ανταποκρίθηκε τον Ιούλιο του ‘23 στο αίτημα των ανακριτών και έφερε καταπείγουσα διάταξη για να μπορέσουν οι ανακριτές να ακούσουν τις συνομιλίες. Όπως είπε οι συνομιλίες ήταν απομαγνητοφωνημένες, αλλά οι προβλέψεις στη νομοθεσία, δεν επέτρεπαν να ακουστούν συνομιλίες από μεταξύ όλων των πιθανών εμπλεκομένων των μηχανοδηγών μεταξύ τους, των σταθμαρχών. Έτσι ψηφίστηκε διάταξη που διερευνήθηκε το πεδίο έρευνας του ανακριτή.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι το υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρεί στην κατασκευή του χώρου για να διεξαχθεί η δίκη, ο οποίος και θα είναι έτοιμος μέχρι τέλος Μαΐου. “Θα έχει θέσεις για 100 δικηγόρους αλλά και δημοσιογράφους, ώστε να μην ζήσουμε την τραγωδία που ζήσαμε με το Μάτι, που δεν βρίσκατε αίθουσα για να ξεκινήσει η δίκη” κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου