Friday, 26 April, 2024

Σοφία Νικολάου: Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Εκτός εκλογικής μάχης τέθηκε η Σοφία Νικολάου, η οποία αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, οικειοθελώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το στέλεχος της γαλάζιας παράταξης αποφάσισε να μην κατέβει στις προσεχείς εκλογές, ωστόσο, όπως λένε πληροφορημένες πηγές, η ίδια δεν εγκαταλείπει την πολιτική σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις πληροφορίες ότι η Σοφία Νικολάου προοριζόταν για υποψήφια στην Εύβοια, η Νέα Δημοκρατία, μέσω διαρροής της διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε: «Επειδή όσα λέει η κυρία Νικολαου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολαου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές».

Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται στην Οικονομική Εισαγγελία έρευνα για την υπόθεση των αναθέσεων της Σοφίας Νικολάου, για το διάστημα που τελούσε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ. Η οικονομική εισαγγελία διερευνά την υπόθεση των αναθέσεων συμβάσεων που κατήρτισε η πρώην Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής για τις οποίες το προκαταρκτικό πόρισμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει σε βάθος, η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου κατόπιν εντολής του επικεφαλής της Οικονομικής εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες εισαγγελικές πηγές το θέμα που τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας σχετικά με αγορά ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό από την κυρία Νικολάου, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς αφορά ζητήματα περιουσιακής κατάστασης και δηλώσεων πόθεν έσχες.

Η ίδια σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Επισκέφθηκα σήμερα το κτήριο του ΣΔΟΕ και συναντήθηκα με τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας κ. Χρήστο Μπαρδάκη. Στη συνάντηση του παρουσίασα σειρά εγγράφων τα οποία αντικρούουν μία προς μία τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο υποτιθέμενο «πόρισμα» του ΣΔΟΕ, το οποίο όπως αποδεικνύεται ότι είναι ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωση μου. Κι όμως αυτό βαφτίστηκε πόρισμα!

Στη συνάντηση έδωσα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σύννομες και δεν υπάρχει καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο. Αξίζει να τονιστεί, ότι ήδη έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, πρώτον για παράβαση καθήκοντος -καθώς υπάρχει σειρά πλημμελειών στην διαχείριση της υπόθεσης και τη σύνταξη του εγγράφου- και δεύτερον για την διαρροή του εγγράφου, το οποίο δεν είναι καν ολοκληρωμένο. Σε αυτό δεν συμπεριλήφθηκαν κρίσιμα έγγραφα τα οποία έχει ζητήσει υπηρεσιακά το ΣΔΟΕ από άλλες αρχές, τα οποία αλλάζουν πλήρως τα συμπεράσματα του «πορίσματος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα πριν την διαρροή του «πορίσματος» (στις 14 Φεβρουαρίου) η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, απάντησε στο ΣΔΟΕ με επίσημο έγγραφό της, ότι οι συμβάσεις που εκτέλεσε η ΓΓΑΠ ήταν καθόλα νόμιμες και ακολουθούν κατά γράμμα το ισχύον νομικό πλαίσιο. Επίσης, ακόμη δεν έχει έρθει στο ΣΔΟΕ η αναφορά την οποία ζήτησε η ίδια η υπηρεσία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα γνωμοδοτήσει για το αν όντως οι τιμές των υπηρεσιών και προμηθειών που έκανε η ΓΓΑΠ ήταν στο πλαίσιο των τιμών που διακινούνταν τα υγειονομικά προϊόντα κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Κι όμως, οι ελεγχόμενοι πλέον «ελεγκτές» του ΣΔΟΕ έσπευσαν να διαρρεύσουν την πλημμελή δουλειά τους στο στρατευμένο Documento, με μοναδικό στόχο την συκοφάντηση μου προκειμένου να αποπεμφθώ από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και να μην είναι υποψήφια στο Νομό Εύβοιας…. δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου