Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες κινήσεις Κασσελάκη. Τα ερωτηματικά της επόμενης ημέρας

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού  είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τις σκέψεις του Στέφανου Κασσελάκη

για το πώς «θα τα αλλάξει όλα» στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως υποσχέθηκε στην προεκλογική περίοδο.

Ο νέος αρχηγός, πάντως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμενόταν σήμερα Δευτέρα νωρίς στο γραφείο του στον έβδομο όροφο της πλατείας Κουμουνδούρου προκειμένου να χαράξει τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές.

Βέβαιο είναι ότι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό θα είναι, όπως δεσμεύτηκε στην πανηγυρική του δήλωση χθες βράδυ, στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η επίσκεψή του, εξάλλου, θα έρθει στον απόηχο της δήλωσής του περί «κρατιδίου» για τα Κατεχόμενα η οποία παραλίγο να τινάξει την προεκλογική του εκστρατεία στον αέρα.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Κασσελάκης σχεδιάζει να περιοδεύσει ξανά ανά την ελληνική επικράτεια προκειμένου αυτήν τη φορά να στηρίξει υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει θέσει στους συνεργάτες του, όπως πληροφορείται το CNN Greece, τον πήχη ψηλά και για τις εκλογές του Οκτωβρίου, πέρα φυσικά από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, κάνουν λόγο για «Κασσελάκης effect» που μπορεί να έχει άμεση επίδραση. Όσον αφορά τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, οι πληροφορίες θέλουν τη θέση να καταλαμβάνεται από την δημοσιογράφο και πρώην βουλεύτρια, Δώρα Αυγέρη, η οποία έχει βρεθεί ανοιχτά στο πλευρό Κασσελάκη.

Σε σχέση, εξάλλου, με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θεωρείται πολύ πιθανό να παραμείνει σε αυτή ο Σωκράτης Φάμελλος, όπως και στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων οι «δικοί του» Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και ο Νάσος Ηλιόπουλος, μολονότι στήριξε ανοιχτά την Έφη Αχτσιόγλου η οποία άλλωστε και τον ευχαρίστησε προσωπικώς στη χθεσινοβραδινή της δήλωση.

Το πώς θα επιλέξει, ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης να αξιοποιήσει την ανθυποψήφιά του για την προεδρία παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό της επόμενης ημέρας, μαζί με το αν και πότε θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα, πότε θα γίνει το συνέδριο και, πάνω από όλα, αν θα διατηρηθεί η ενότητα.

Ήδη η πρώτη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν προμηνύεται τα καλύτερα.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του προς τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα Κεντρικά Γραφεία, αναφέρθηκε στους πληγέντες στη Θεσσαλία οι οποίοι όπως είπε:

«Η σκέψη μου είναι πρώτα απ’ όλα με τους πληγέντες στην Θεσσαλία οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουνε μπροστά τους μία άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο. Από εδω και πέρα έχουν την υποστήριξη όλων μας».

Στη συνέχεια τόνισε: «Έχω να πω μερικά ευχαριστώ.

Πρώτα στα 150.000 μέλη που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και σήμερα, περίμεναν στις ουρές και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα μείνει εδώ και θα κερδίσει.

Η ομιλία του διακόπηκε από τον κόσμο που φώναζε «Στέφανε γερά, κυβέρνηση ξανά», «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» για να τους απαντήσει «μαζί θα τα αλλάξουμε, είναι ο μόνος τρόπος, ένα κόμμα για τα μέλη από τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία». Τα συνθήματα συνεχίστηκαν: «Αυτές οι εκλογές ήταν η αρχή με αρχηγό τον Στέφανο για την ανατροπή», «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά» και «νάτος-νάτος ο πρωθυπουργός».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Πρέπει να ευχαριστήσω τους εθελοντές της καμπάνιας μου, δίχως αυτούς δεν θα είμαστε εδώ. Επίσης τους εθελοντές όλων των συνυποψηφίων και των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα». Ευχαρίστησε ξεχωριστά τα 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής -υπέγραψαν την υποψηφιότητά του -«και μου έδωσαν την ευκαιρία και όλα τα στελέχη και πρώην βουλευτές που παρά τις πιέσεις στάθηκαν δίπλα μου και επέλεξαν το φως. Χρειάζεται φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες του πελατειακού συστήματος που κρατά τους νέους καθηλωμένους».

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά που «την τελευταία εβδομάδα υπήρξε συνεργάτης» και τον κάλεσε δίπλα του στην εξέδρα από την οποία απηύθυνε την ομιλία του. Εκείνη την ώρα ο κ. Παππάς ήταν μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, λίγα λεπτά αργότερα όμως βγήκε, στάθηκε δίπλα του και τον ασπάστηκε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου