Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

“Τερατούργημα” χαρακτήρισε το εργασιακό νομοσχέδιο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Πυρά κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της ομιλίας του

στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο. Χαρακτήρισε «τερατούργημα» τον νέο νόμο και κατηγόρησε το υπουργείο Εργασίας ότι προσπάθησε να το περάσει στα μουλωχτά, χωρίς συζήτηση και χωρίς αντιδράσεις. «Όμως γελαστήκατε» προσέθεσε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση κατηγορεί το ΚΚΕ ότι ζει στο 1917, όμως με το νέο νόμο η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να επιστρέψει την εργασία σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα. «Θα φέρετε εργασιακή σκλαβιά», ανέφερε μεταξύ άλλων. Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι και τα δύο κόμματα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης τους υποβάθμισαν τις εργασιακές σχέσεις.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαστε ανήσυχοι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Όπως είπε, το καλό κλίμα που αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας διέψευσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος καταθέτοντας το αίτημα για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η ατζέντα έχει ανοίξει και θα ανοίξει περισσότερο, «γίνεται κανονικό παζάρι με τη Τουρκία κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ, όταν λέγονται λίγα στα φανερά λέγονται πολλά πίσω από τις κάμερες», κατέληξε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου