Sunday, 28 April, 2024

Έρχεται η παράσταση «Το Σημάδι» από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών

Το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών (Θ.Ε.Γ) ανεβάζει τη φετινή σεζόν τη θεατρική παράσταση «Το Σημάδι», βασισμένη στο βιβλίο της Άννας Μικροπούλου, «Λύκοι στην πόλη» που εκδόθηκε το 2021 και περιέχει 15 ιστορίες με κορμό το ομαδικό έγκλημα που συντελέστηκε στην πόλη των Γιαννιτσών στις 14 Σεπτεμβρίου του 1944 από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οι φρικιαστικές εκτελέσεις αμάχων δημιούργησαν ανεπούλωτο τραύμα σε αυτούς που έζησαν και επέζησαν της σφαγής και η παράσταση διερευνά τα πιο ακραία επίπεδα ανθρώπινης βίας, τον διαχρονικό της αντίκτυπο και τα σημάδια της.

Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο και την Κυριακή 9 & 10 Μαρτίου στο Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών (Μαδύτου 10) και θα συνεχιστούν για όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου.

Ώρα έναρξης: 20:00, Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 6948522670

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Άννα Μικροπούλου, Σκηνοθεσία: Βασίλης Δεμιρτζόγλου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Κοσμίδου, Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Δεμιρτζόγλου, Ειρήνη Κοσμίδου, Σκηνικά/κοστούμια: Τιτώ Παπαδημητρίου

Αφίσα: Άννα Πρασόβσκαγια, Σχεδιασμός φωτισμών, μουσική & ηχοτοπία, χειρισμός κονσόλας: Κωνσταντίνος Πρασόβσκι

Μακιγιάζ: Κωνσταντίνος Πρασόβσκι, Μαρία Καλπακίδου, Σοφία Λαζαρίδου, Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Βάσσου

Συντονισμός Ομάδας: Ειρήνη Κοσμίδου, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Καρούσος

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:

Βάσσου Μαρία, Γόδου Αννέτα, Δεμιρτζόγλου Βασίλης, Καλπακίδης Παύλος, Κενανίδου Δώρα, Κοσμίδου Ειρήνη, Λαγκαδιανού Ελευθερία, Μεντζαφύλλη Φανή, Μπαλής Παναγιώτης, Τσαμαλτούπης Κυριάκος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου