Friday, 26 April, 2024

«ΚΑ ΄ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2016» Εκδηλώσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΚΑ΄Αγαθοβούλεια 2016» μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από το σχολείο Δροσιάς Λάρνακας φιλοξενήθηκαν στα Γιαννιτσά

Εδώ και δεκαεπτά χρόνια οι κοινοί δεσμοί ισχυροποιήθηκαν και ενισχύθηκαν μέσα από την αδελφοποίηση του 3ου «Αγαθοβούλειου» δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών με το παραπάνω σχολείο της Κύπρου.
Το καλωσόρισμα έγινε με τραγούδια που είπαν τα παιδιά του σχολείου των Γιαννιτσών με τη συνοδεία του δασκάλου και μαέστρου κ. Παπαδόπουλου Αντώνη. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Σχολείου και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Ευεργέτη Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Αγαθόβουλου και στη συνέχεια στο μνημείο των Κύπριων Αγωνιστών Καραολή- Δημητρίου.
Μετά ακολούθησε ξενάγηση στο σχολείο και συγκεκριμένα στις αίθουσες της Στ΄ τάξης, οι οποίες έχουν τα ονόματα των ηρώων «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και «Γεώργιος Ρούσσης». Σε μία από αυτές έχει τοποθετηθεί ο διαδραστικός πίνακας, ευγενική προσφορά του Συνδέσμου Γονέων Σχολείου Δροσιάς Λάρνακας.
Οι φετινές εκδηλώσεις περιελάμβαναν αγώνες Στίβου για τα αγόρια και για τα κορίτσια των Δημοτικών Σχολείων Γιαννιτσών και Δροσιάς Λάρνακας, στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών. Στα παιδιά που διακρίθηκαν δόθηκαν Κύπελλα και Μετάλλια ενώ σε όλα τα παιδιά δόθηκαν βραβεία συμμετοχής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση με θέμα: «Πόντος -Κύπρος».
Συγκινητική η ομιλία για το Πόντο από την Φιλόλογο – Ιστορικό Δόξα Σπανίδου.
Το αφιέρωμα περιελάμβανε ποιήματα από την Δ΄ τάξη, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του Πόντου από το χορευτικό τμήμα του 3ου «Αγαθοβούλειου» δημοτικού σχολείου και το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές /τριες του Σχολείου Δροσιάς Λάρνακας παρουσίασαν παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους χορούς, τραγούδια και ποιήματα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.
Η συνέχεια της βραδιάς ήταν αφιερωμένη στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα, που επιμελήθηκαν δασκάλες του σχολείου και βοήθησαν με μεράκι οι μητέρες των μαθητών του σχολείου. Παράλληλα οι γυναίκες του συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών που ετοίμασαν πεντανόστιμα ποντιακά εδέσματα.
Στο χώρο του σχολείου λειτουργούσε έκθεση Ζωγραφικής με έργα των μαθητών/τριών του τμήματος Ζωγραφικής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Πολλά από αυτά αναφέρονταν στον Πόντο.
Στις εκδηλώσεις και στην έναρξη των αθλητικών αγώνων αλλά και το βράδυ στην εκδήλωση αφιέρωμα στον Πόντο συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Ο Διευθυντής του σχολείου ευχαριστεί θερμά όλους/ες που συμπαραστάθηκαν και στήριξαν στις εκδηλώσεις.

«ΚΑ ΄ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2016» Εκδηλώσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου