Sunday, 28 April, 2024

ΚΔΑΠ-μΕΑ Γιαννιτσών: Τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σε εορταστικό και συγκινητικό κλίμα οι μαθητές, οι γονείς, οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ-μΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας

και οι καθηγητές με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο χώρο του Κέντρου, στο ισόγειο του Ανοιχτού Θεάτρου Γιαννιτσών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον υπεύθυνο του Κέντρου  Κοινωνικό Λειτουργό, Πρόδρομο Ασταρτζή, ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους στη γιορτή και καλωσόρισε γονείς και παιδιά. Ο κ. Ασταρτζής αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και την απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την ουσιαστική συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με την οργάνωση, λειτουργία και εξέλιξη του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Γιαννιτσών.

Ο κ. Στάμκος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, παιδιά του Κέντρου και τους γονείς τους για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν κατά την διάρκεια της θητείας του, τονίζοντας ότι αποδείξαμε ότι κάθε μέρα είμαστε κοντά και δίπλα στα παιδιά αυτά και όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ. «Το άτομο με αναπηρία είναι ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας και πρέπει να έχει ευκαιρίες εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί και δραστηριοποιείται το ΚΔΑΠ των Γιαννιτσών», σημείωσε. Την όμορφη εκδήλωση χαιρέτισε επίσης με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μΕΑ «Ανατολή» Αναστασία Τσιμπρή, που αναφερόμενη στην ημέρα της 3ης του Δεκέμβρη τόνισε πως για τους γονείς παιδιών με αναπηρία είναι μια ξεχωριστή μέρα. Επίσης, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την πολυετή συνεργασία που είχαν προς όφελος του Κέντρου.

Στη συνέχεια οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου τραγούδησαν και έπαιξαν με πνευστά όργανα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πέλλας Αθανάσιος Επιτροπάκης, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, παιδιά του Κέντρου και γονείς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου