Friday, 26 April, 2024

Μοναδικό το θέαμα στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Πολιτιστικοί σύλλογοι από ολόκληρη την Ελλάδα με περισσότερους από 3.000 χορευτές και περίπου 40 μουσικούς συμμετείχαν στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων το απόγευμα της Κυριακής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη

Οι Μακεδόνες αντάμωσαν για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο στάδιο της Θεσσαλονίκης και διαμηνύουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η καρδιά της ελληνικής παράδοσης χτυπάει εδώ.
Τη συνάντηση διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και πρόκειται για μουσικοχορευτική εκδήλωση με επίκεντρο τη Μακεδονική παράδοση.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 143 πολιτιστικοί σύλλογοι, με μια πανδαισία ήχων (γκάιντες, ζουρνάδες, κλαρίνα, χάλκινα, μακεδονικές λύρες) και χρωμάτων (παραδοσιακές φορεσιές από όλο το εύρος της Μακεδονίας).


Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ανάδειξη του μεγαλείου της γνήσιας μακεδονικής παράδοσης της χώρας μας και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Την εκδήλωση προσφώνησε η υφυπουργός Εσωτερικής και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία είπε: “Χαιρετίζω με ενθουσιασμό τη μεγάλη μας αυτή συνάντηση, που κάνει περήφανους τους Μακεδόνες Έλληνες. Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουμε μαζί τιμώντας την καταγωγή μας. Η λαϊκή μας παράδοση είναι ζωντανή”. Αναφερόμενη στα Σκόπια, η κα Κόλλια Τσαρουχά είπε: “Καμία προσπάθεια αλλοίωσης της μακεδονικής μας ταυτότητας δεν θα περάσει. Δε νοείται Ελλάδα χωρίς Μακεδονία”.
Στην εκδήλωση μίλησε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε: “Σ’ αυτή τη συνάντηση δεν θα μπορούσαμε να μην μνημονεύσουμε τα λόγια του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη είχε πει ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Καλό είναι να τα θυμούνται αυτά αυτοί που κυβερνούν”.

Μοναδικό το θέαμα στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου