Friday, 26 April, 2024

Πανελλήνιο βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Λουτροχωρίου Σκύδρας!

Η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Λουτροχωρίου αποτελούμενη από τους μαθητές: Γολσουζίδου Ιωάννα, Μαραντίδη Αναστάσιο, Παπαδοπούλου Μυροφόρα

Σαββίδη Μιχαήλ και Σαϊβανίδη Ανδρέα και υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Γιώργου Κοκκινίδη, κατέκτησε την τρίτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» στις ηλικίες 8-12.
Με θέμα «Κάνω βουτιά στον Ωκεανό και ανακαλύπτω…» 2.521 παιδιά από όλη την Ελλάδα, ζωγράφισαν την ομορφιά της θάλασσας, τους θησαυρούς του βυθού, αλλά και το πρόβλημα της ρύπανσης που απειλεί τη θαλάσσια ζωή και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο. Τις ζωγραφιές αξιολόγησε Επιτροπή, σύμφωνα με την προκήρυξη του Διαγωνισμού, που είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Διαγωνισμός διεξήχθη χωριστά για 2 κατηγορίες ηλικιών: 5-7 ετών και 8-12 ετών. Τα έργα αξιολόγησε Επιτροπή, σύμφωνα με την προκήρυξη του Διαγωνισμού, που είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Η επιλογή ήταν κατά κοινή μαρτυρία εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι ζωγραφιές συναγωνίζονταν σε έμπνευση και πρωτοτυπία.

Η Επιτροπή αποφάσισε τη βράβευση των ακόλουθων έξι (6) έργων:
Κατηγορία 5-7 ετών
Α’ Βραβείο: 14ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, Ομάδες 2557(Ν)-2558(Ν)-2559(Ν),
Β’ Βραβείο: Νηπιαγωγείο Κορησσίας Κέας, Ομάδες 2644(Ν)-2681(Ν)-2694(Ν)
Γ’ Βραβείο: 13ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, Ομάδες 2766(Ν)-2767(Ν)
Κατηγορία: 8-12 ετών
Α’ Βραβείο: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, Δ’ Τάξη, Ομάδα 3086(Β)
Β’ Βραβείο: 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, Δ’ Τάξη, Ομάδα 2996(Β)
Γ’ Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Λουτροχωρίου Πέλλας, Ε’ & Στ’ Τάξεις, Ομάδα 436(Ε)
Το Α’ Βραβείο κάθε κατηγορίας εκτυπώνεται σε Αφίσα και θα διανεμηθεί ευρύτερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στα μέλη των Ομάδων που κέρδισαν τα Β’ και Γ’ Βραβεία, καθώς και τους Εκπαιδευτικούς τους, θα δοθούν αναμνηστικοί Έπαινοι Συμμετοχής.
Η HELMEPA συγχαίρει θερμά όλους τους μικρούς καλλιτέχνες για τις ευφάνταστες δημιουργίες τους, που μας θυμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι απορρίμματα, πλαστικά και άλλα, δεν έχουν καμία θέση στους Ωκεανούς!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου